Solido Wonen
Image default
Woningen

Huis kopen, verkopen of verhuren in Amsterdam?

Dat de Amsterdamse huizenmarkt oververhit is, is natuurlijk een open deur. Wie tegenwoordig een huis wilt kopen of huren in Amsterdam dient een grote zak geld mee te nemen. De keerzijde van de medaille is natuurlijk huizenbezitters die hun huis tegen een hoge koopsom kunnen verkopen. De vraag is hoelang deze gekte gaat duren en of dit nou juist kansen biedt of het wonen in Amsterdam onmogelijk maakt. Als leek is het bijna ondoenlijk om te weten of de vraagprijs of huurprijs van een huis in Amsterdam reëel is. Een ervaren makelaar Amsterdam in je contactenlijst kan al een hoop helpen om de Amsterdamse huizenmarkt te kunnen begrijpen. Schroom dan ook niet om tijdig in het koop, verkoop of verhuurproces een makelaar te benaderen. 

Huis kopen Amsterdam? Blijf goed nadenken en win advies in!

Ben je een starter of heb je al een huis en wil je deze verkopen om een nieuw huis te kopen in Amsterdam? Het begint natuurlijk allemaal met je financiële positie. Zoek deze dan ook eerst goed uit om te weten wat je budget is en hoever je kan gaan. Een hypotheekverstrekker kan je hier alles over vertellen. Is je budget bekend? Dan kan de zoektocht beginnen naar een huis die hierbinnen past. Een goede aankoopmakelaar is zeker in Amsterdam praktisch onmisbaar. Uiteraard kom je via Funda genoeg huizen tegen en kan je meteen een afspraak maken voor de bezichtiging, maar eenmaal ter plaatse moet je maar net weten waar je op moet letten en wat de mogelijke gevaren zijn. Een aankoopmakelaar neemt je bij de hand en adviseert. Huis kopen Amsterdam? Neem een aankoopmakelaar mee!

Huis verkopen in Amsterdam? Het zijn goede tijden!

Als je je huis wilt verkopen in Amsterdam kan je de hoofdprijs vragen. In deze koopmarkt vliegen de huizen eruit en vaak ernstig overboden. Dit biedt een hoop kansen, maar als je doorschakelt naar een andere woning is de kans groot dat je ook daarvoor een stuk meer betaald. Het is dan ook erg belangrijk dat je een goede prijs voor je huis ontvangt. Een taxatie van je woning geeft een goed inzicht in wat je kunt vragen. De markt beslist vervolgens zelf wat de daadwerkelijke verkoopsom zal zijn. Goed advies en het juiste verkoopplan geeft rust in deze hectische periode. Huis verkopen Amsterdam? Schroom niet om advies in te winnen bij een erkende makelaar.

Huis huren of verhuren Amsterdam? 

In Amsterdam gelden er veel regels om je huis te kunnen verhuren. De korte verhuurperiodes (via AirbnB) zijn al aardig gereguleerd, waardoor je je huis maar maximaal enkele weken kunt verhuren via deze platformen. Als je je huis voor langere periode wilt verhuren zijn er een hoop zaken om rekening mee te houden. Deze kunnen wij niet allemaal bespreken, maar dat scherpte en een goede verhuurmakelaar zijn vereist is een understatement.  Hoe ziet bijvoorbeeld je verhuurcontract eruit, wie ontvangt de betalingen en wat als er reparaties uitgevoerd dienen te worden of de huurder stopt met betalen. Verhuurmakelaars Amsterdam weten van de hoed en de rand.