Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Deurbeslag monteren met onze tips

Het monteren van binnendeuren is niet zo eenvoudig als het lijkt en heeft een ervaren doe-het-zelver of professionele deurmonteur nodig. Om te beginnen is de kans groot dat u de nieuwe deur op maat moet knippen, dan kan het een uitdaging zijn om de deurscharnieren en de vergrendeling of het deurslot uit te lijnen en zeker een klus voor twee personen. Om er zeker van te zijn dat uw nieuwe deuren er na plaatsing op hun best uitzien, moet u overwegen of u over de nodige vaardigheden beschikt of dat het vinden van een professionele timmerman een betere optie is. Kies altijd voor duurzaam deurbeslag en scharnieren van betrouwbare bronnen.

Mocht je toch besluiten om de nieuwe deuren zelf te monteren, dan volgen hier een paar tips van een ervaren deurmonteur.

1) Voordat u nieuwe deuren koopt, meet u meer dan eens de exacte afmetingen van uw bestaande deuren. Meet de linker- en rechterkant en de boven- en onderkant van elke deur die u moet vervangen twee keer, waarbij u telkens de afmetingen noteert. Dit helpt bij de aanschaf van de vervangende deuren en leidt tot de best mogelijke pasvorm.

2) Het gereedschap dat je nodig hebt tijdens het ophangen van nieuwe deuren, zijn een potlood, meetlint, waterpas, een hamer, een schaaf, een zaag en een set schroevendraaiers. U hebt ook een houtbeitel nodig om de uitsparing in de rand van de deur te maken voor de grendel of het deurslot.

3) Zodra u uw nieuwe deur in huis heeft, plaatst u deze vlak tegen het kozijn van de deuropening, waarbij u de deur zo plaatst dat de randen gelijk liggen met het deurkozijn, terwijl u ervoor zorgt dat de kant waar u de scharnieren gaat plaatsen precies recht is ( schietlood) met behulp van de waterpas.

4) Samen met de hierboven genoemde gereedschappen heb je ook enkele houten wiggen nodig om als steunen te gebruiken, tik deze rond de deur terwijl deze in de deuropening is geplaatst, zodat je de deur kunt markeren waar deze moet worden bijgesneden.

5) Zodra uw deur is gemarkeerd, voert u de aanpassingen geleidelijk uit en keert u terug naar het frame telkens wanneer een kleine aanpassing wordt gemaakt. Op deze manier vermijdt u overmatige aanpassing die kan leiden tot slecht passende deuren.

6) Als u tevreden bent dat de nieuwe deur correct in het deurkozijn past, gebruikt u het potlood om de scharnierposities aan de ene kant en het deurslot of de vergrendeling aan de andere kant te markeren.

Als je jezelf nog niet hebt opgehangen voordat je je nieuwe deuren ophangt, dan doe je het goed, klaar om een ​​kopje thee te drinken en verder te gaan met een van de leukere banen, deurmeubilair monteren of je oude deuren ombouwen tot iets nieuws.