Solido Wonen
Image default
Huishoudelijk

Marmer polijsten

Marmer polijsten

Marmer polijsten is het proces waarbij het oppervlak van marmer glad gemaakt en glanzend gemaakt wordt met behulp van schurende materialen en gereedschappen. De meest gebruikte slijpmiddelen voor marmer polijsten zijn diamant, aluminiumoxide, en siliciumcarbide. Marmer polijsten kan met de hand of met machine-aangedreven apparatuur gebeuren. Afhankelijk van de conditie van het marmer kan het polijsten slechts een paar eenvoudige stappen omvatten, of het kan een aantal meer ingewikkelde stappen vereisen.

Marmer met de hand polijsten gebeurt meestal in twee stappen. Eerst wordt een grof schuurmiddel gebruikt om grote onvolkomenheden van het marmeren oppervlak te verwijderen. Vervolgens wordt een fijner schuurmiddel gebruikt om de krassen die de eerste stap achterliet glad te strijken. Indien gewenst kan een laatste polijstbeurt worden aangebracht met een polijstmiddel.

Machinaal aangedreven marmerpolijsters hebben meestal drie of meer schuurkoppen die met hoge snelheid ronddraaien. De eerste kop is vaak uitgerust met een zeer grof schuurmiddel om zware onvolkomenheden te verwijderen. De tweede en derde kop zijn meestal voorzien van fijnere schuurmiddelen om een gladde, glanzende afwerking te krijgen. Sommige polijstmachines hebben ook een ingebouwd vacuümsysteem dat helpt om vuil te verwijderen als het ontstaat.

https://vloeroptimaal.nl/marmer-polijsten/