Solido Wonen
Image default
Vakantie

Drie redenen waarom je vakantiehuis verzekeren interessant is

Een vakantiehuis staat in de praktijk bekend als een prima investering. Dit omwille van niet één, maar wel omwille van twee redenen. Allereerst geldt voor een dergelijke woning dat ze natuurlijk vastgoed is waardoor er een zeer waardevol goed aan je portefeuille wordt toegevoegd. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je zal kunnen vaststellen dat dit één van de meest betrouwbare bronnen van passief inkomen is. Heb jij ook de keuze gemaakt om een vakantiehuis te kopen? Dan is ook je vakantiehuis verzekeren een interessante keuze om te maken. Waarom dat nu precies het geval is? Het antwoord op deze vraag ontdek je meteen hieronder!

Reden 1: Er bestaan heel wat dreigingen waarmee je kan worden geconfronteerd

In eerste instantie is een vakantiehuis verzekeren interessant omdat er verschillende dreigingen bestaan die ervoor kunnen zorgen dat je vakantiehuis en vooral diens waarde kan worden aangetast. Je kan op dit vlak niet alleen denken aan een brand, maar ook aan bijvoorbeeld allerhande vormen van waterschade. Daarnaast is door de jaren heen gebleken dat ook ons weerbeeld steeds extremer is geworden. Dat heeft ervoor gezorgd dat ook een storm zomaar kan zorgen voor aanzienlijke schade aan bijvoorbeeld de opstal van je vakantiehuis. Je vakantiehuis verzekeren maakt het zowel mogelijk om de opstal als om de inboedel in te dekken tegen schade. Dit zorgt ervoor dat je niet met een financiële kater zal worden geconfronteerd wanneer er zich een schadegeval voordoet.

Reden 2: Een vakantiehuis verzekeren hoeft absoluut niet duur te zijn

Veel mensen hebben het vermoeden dat de premie die moet worden betaald voor een vakantiehuis verzekeren in de praktijk wel eens behoorlijk stevig kan uitvallen. Dat hoeft echter zeker niet persé het geval te zijn, integendeel. In de praktijk is het dan ook zo dat mensen bij het uitvoeren van een vergelijking vaak een zeer toegankelijke, interessante premie kunnen bekomen. De exacte kosten die een vakantiehuis verzekeren met zich meebrengt worden uiteraard grotendeels bepaald door het soort verzekering waarvoor je kiest. Des te uitgebreider je de verzekering maakt, des te beter je uiteraard zal zijn verzekerd, maar des te hoger ook de kosten zullen zijn gelegen.

Reden 3: Je investering wordt op gepaste wijze beschermd

Het is niet meer dan logisch dat de aankoop van een bepaald type vastgoed waaronder dus ook een vakantiehuis in de praktijk gepaard gaat met behoorlijk stevige kosten. Dit zorgt ervoor dat de aankoop van een vakantiewoning altijd kan worden bestempeld als een behoorlijke investering. Je vakantiehuis verzekeren heeft als gevolg dat je niet alleen de opstal op de meest optimale wijze kan verzekeren, maar ook de inboedel waarover je beschikt. Ook dit is immers niet onbelangrijk.

Let op! Ben je van plan om je vakantiehuis te verhuren? Dan dien je dit altijd aan te geven bij het afsluiten van je verzekering. Hou er bovendien rekening mee dat een vakantiehuis verzekeren als daadwerkelijk vakantiehuis niet mogelijk is wanneer er sprake is van permanente verhuur aan dezelfde persoon. Daarvoor gelden immers in de praktijk andere polissen.

Is jouw vakantiehuis een stacaravan? Sluit dan een stacaravan verzekering af!