Solido Wonen
Image default
Kinderen

Waar kun je op letten als je een flessenwarmer gaat kopen?

Waar kun je op letten als je een flessenwarmer gaat kopen?

Bij een Flessenwarmer zijn er verschillende dingen waarop je moet letten. Het belangrijkste punt is toch wel de manier waarop hij het water warm maakt. Zo heb je modellen die werken op water en die rondom de fles de warmte goed verspreiden. Deze zijn vaak wel een stuk duurder, maar ze zorgen voor de perfecte temperatuur van boven tot beneden. Ook zijn er modellen die dit doen op stoom. Deze zijn een stuk sneller en daardoor gebruik je ook wat minder stroom. Echter gaan er wel veel belangrijke voedingsstoffen verloren doordat hij het te snel verwarmt. Bij 5top vinden wij ook dat de flessen veel te warm worden. Veel mensen moeten dus even wachten voordat ze hem vast kunnen pakken. 

Echter zorgt dat aan de andere kant ook weer voor een lagere temperatuur omdat de binnenkant wel afkoelt. Ze zijn een stuk goedkoper, maar wij vinden dat je voor een kind toch echt wel het beste moet kunnen kopen. Als je dit niet kan dan voldoet stoom wel, maar houdt er rekening mee dat er wel voedingsstoffen verloren gaan en dat je deze mogelijk moet aanvullen in overleg met de arts. Als laatste optie heb je natuurlijk ook nog het warmtekussen die geen elektriciteit gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je geen stroom betaald, maar je moet wel wat meer geduld hebben. Je moet wel regelmatig de temperatuur checken, want dit werkt niet altijd hetzelfde. Dat heeft te maken met de temperatuur in huis.

Een paar tips voor de voeding van baby’s

Voor een baby is het beste als je met de flessenwarmer de melk verwarmt tot een temperatuur van 37 graden celcius. Als je boven deze temperatuur komt dan gaan er een aantal belangrijke voedingsstoffen verloren. Daarnaast raden we je ook aan om te kiezen voor een model wat eenvoudig te gebruiken is. Gewoon de temperatuur of tijd in kunnen stellen is meer als voldoende. Al die extra functies die er vandaag de dag zijn zijn wel leuk, maar niet vaak nodig.