Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Een veilige trap met antislip tape

De trap is een belangrijk onderdeel in huis en een plek die we veel gebruiken wanneer we bijvoorbeeld naar onze slaapkamers gaan. Het is dan ook een gemiste kans om de trap er niet net zo mooi uit te laten zien als alle andere ruimtes in huis. Naast hoe de trap eruitziet is het ook belangrijk dat de trap zo veilig mogelijk is. Een leuning is hierbij een belangrijk onderdeel, maar ook de grip op de trees is belangrijk. Wanneer je een trap hebt die van zichzelf een gladde ondergrond heeft, zoals bijvoorbeeld hout of metaal dan kan anti slip trap tape uitkomst bieden.

 

Trap tape voor verschillende ondergronden

Er zijn verschillende ondergronden mogelijk voor de trap en deze zijn vaak bepalend voor de veiligheid en ook het onderhoud dat aan de trap gedaan moet worden. Een trap met tapijt ziet er vaak mooi uit wanneer deze opgeleverd wordt en biedt vaak ook wel redelijke grip, maar na verloop van tijd slijt deze snel af en zijn vlekken ook snel zichtbaar. Met betrekking tot de duurzaamheid, is dit niet de meest ideale ondergrond. Een houten trap ziet er vaak wel weer mooi uit wanneer deze geverfd en gelakt is, maar deze kan erg glad zijn. Met anti slip tape rem je automatisch af en zorg je voor de nodige grip op de trap die leidt tot een veilige situatie in huis.

 

Voordelen van anti slip trap tape

Er zitten meerdere voordelen verbonden aan het gebruik van antislip trap tape. Naast het feit je automatisch wordt afgeremd wanneer je op de trap loopt en je een stuk veiliger de trap op en af kan, heeft antislip tape ook een positieve invloed op het onderhoud aan de trap. De tape beschermt namelijk tegen slijtage op de plekken die het meest belopen worden. De verf en de lak zal met het gebruik van antisliptape dan ook aanzienlijk langer goed blijven en je hoeft deze dan ook minder vaak van een onderhoudsbeurt te voorzien in de vorm van opnieuw schuren, lakken en verven,

 

Zelf installeren zo gepiept

De antislip trap tape heeft een behoorlijke opmars gemaakt de afgelopen jaren en is dan ook op steeds meer verschillende plekken te koop. Ook kun je de tape tegenwoordig krijgen in verschillende kleuren passend bij de rest van jouw trap. Het prettige aan het gebruik van antislip trap tape, is niet alleen dat het uiterst efficiënt is, maar ook nog eens zeer eenvoudig is om zelf te installeren. De tape kan makkelijke zelf op maat geknipt worden en is voorzien van een zelfklevende rand die je zelf op de schone ondergrond van de trap kan bevestigen.