Solido Wonen
Image default
Dienstverlening

Heb je een externe of interne stroomstoring?

Je kan via meerdere manieren bekijken of je een interne of externe stroomstoring hebt. Eerst wat is het verschil tussen een interne en externe stroomstoring? Een interne stroomstoring kan je krijgen door je eigen groepenkast in je eigen huis en je kan dan het probleem zelf laten oplossen. Een externe stroomstoring komt van buiten en je kan daar dus niks aan doen. Een externe stroomstoring kan je zien als de hele buurt geen stroom heeft. Dus wanneer je een stroomstoring hebt moet je eerst naar buiten gaan en kijken of de buurt wel of geen stroom heeft. Heeft de buurt geen stroom dan is het een externe stroomstoring. Heeft de buurt wel stroom dan is het een interne stroomstoring.

Wat moet je doen bij een interne stroomstoring?

Je kan het best een monteur bellen die het probleem snel voor je kan oplossen. De stroomstoring is vast gebeurd door een kabel in de meterkast of door je groepenkast zelf. Dat zijn de meest voorkomende ongelukken bij een interne stroomstoring. Interne stroomstoringen kan je zelf weinig aan doen als je niet snapt wat je precies moet doen. Je kan ook op sociale media video’s gaan opzoeken over hoe je het probleem misschien kan oplossen.

Wat kan je doen bij een externe stroomstoring?

Je kan bij een externe stroomstoring helemaal niks doen. Het enige wat je kan doen is het landelijke nummer bellen voor stroomstoringen. Monteurs kunnen dan buiten gaan kijken wat het probleem kan zijn. Het enige wat je kan doen is wachten. De meeste stroomstoringen gaan ook na een paar uur vanzelf weg. De meterkasten buiten zitten in grote boxen waar mensen zonder slot en sleutel niet bij kunnen, want anders kunnen er nog meer problemen komen als er onbevoegden aan het apparaat zitten.