Solido Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Hoe draag je bij aan een beter milieu?

Gisteren zag ik een nieuwsbericht dat de warmte van afgelopen zomer inderdaad kwam door het broeikaseffect. We kunnen er dus niet meer omheen draaien dat de aarde opwarmt. Als wetenschappers zeggen dat het echt waar is, moeten we er maar aan gaan geloven dat we echt maatregelen moeten gaan nemen.

Wat voor maatregelen zouden we dan moeten treffen? Er zijn meerdere dingen die we kunnen doen. Van kleine en grote invloed. Een kleine moeite is bijvoorbeeld niet meer zo lang douchen en de verwarming een paar graden lager zetten. Grote maatregelen zijn bijvoorbeeld zonnepanelen nemen of elektrisch gaan rijden. Maar met die kleine dingen maak je niet een heel groot verschil en de grote veranderingen kosten vrij veel geld.

Een optie die ertussen in zit, is het veranderen van je warmtepomp. Ook hier heb je opties, je kan namelijk helemaal gasloos te werk gaan of gedeeltelijk. Je huis verwarmen zonder gas kan helaas niet zomaar. Als je van plan bent in een nieuwbouwhuis te gaan intrekken of als je je huis helemaal gaat verbouwen is deze optie voor jou van beschikking. Maar niet iedereen zit in dat schuitje. Een hybride warmtepomp kan echter wel overal. Hiermee kan je zelfs besparen op je energierekening, wie wilt dat nou niet.

Je zorgt ten eerste ervoor dat het milieu een handje wordt geholpen, maar ook je portemonnee is er beter mee af. Het is dus een goede optie. Is het dan niet heel veel gedoe om je warmtepomp te veranderen? Het antwoord is nee, want onze werknemers helpen u graag met het beslissen welke pomp het beste bij u past. Ook de installatie is iets waar we u bij kunnen helpen. Dat kunnen de meeste mensen namelijk niet zelf en daar is ook geen schaamte in te vinden. Het is eigenlijk vrij logisch dat je dat niet weet. Dus help uzelf en het milieu door uw warmtepomp te veranderen.

https://techneco.nl/besparingstest/