Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Hoe krijg je die energierekening omlaag?

We leven in een vreemde tijd, waar we het ineens niet meer kunnen betalen om de verwarming op onze normale temperatuur te zetten. Om te voorkomen dat we in de winter in de kou zitten, is het belangrijk om maatregelen te treffen. Maar hoe krijg je die energierekening omlaag? Gelukkig zijn er een aantal kleine en grote aanpassingen die je kunt maken om je energierekening zo laag mogelijk te krijgen.

Het belangrijkste is isolatie

Isolatie zorgt ervoor dat de warme lucht in huis blijft in de winter en de woning in de zomer koeler is. Op deze manier verspil je geen energie aan het verwarmen van je woning, dat er toch via het dak, de muren of de ramen weer uit gaat.

Je kunt verschillende onderdelen van je woning isoleren en je kunt het beste zoveel mogelijk van onderstaande punten isoleren:

–          Het dak Het dak kan van buiten (onder de dakpannen) of van binnen geïsoleerd worden

–          De spouwmuren De spouwmuren zijn de muren tussen kamers in, vaak is er een lege ruimte tussen deze muren. Spouwmuurisolatie wordt in deze lege ruimte gespoten, waardoor de lucht in een kamer blijft

–          De muren Je kunt ook isolatiemateriaal aanbrengen aan de muren, je kunt dit doen door de binnenkant te isoleren, hiermee verlies je wel een klein beetje ruimte. Je kunt ook de isolatie aan de buitenkant aanbrengen, vaak onder een nieuwe voorgevel, dit is wel een stuk duurder.

–          De ramen/deuren Enkel glas is een reden voor veel warmteverlies. Je kunt het beste je ramen en kozijnen vervangen voor een duurzamere optie.

Warmtepomp kopen

Als je je huis geheel van het gas wilt afkrijgen zijn er verschillende optie. Een goede optie is een warmtepomp kopen. Een warmtepomp verwarmt namelijk je woning en water doormiddel van elektriciteit.

Een andere optie is zonnepanelen met een elektrische boiler om je water te verwarmen en een airco om je woning te verwarmen. Dit is ook een interessante oplossing. Een warmtepomp kopen is echter een stuk gemakkelijker.