Solido Wonen
Image default
Vervoer en transport

Verhuizen met een verhuislift of toch niet?

Als u gaat verhuizen vraagt u zichzelf misschien af of een verhuislift nodig is tijdens de verhuizing. In enkele gevallen is het gebruik ervan noodzakelijk, als u bijvoorbeeld in een bovenwoning woont of gaat wonen. De verhuislift kan zware meubels en gebruiksvoorwerpen naar beneden of naar boven vervoeren, zoals een bank of een piano. Dit is niet altijd mogelijk via de trap. Het kan zijn dat een voorwerp niet door de deuropening past of wellicht is de lift van het gebouw te klein.

Het uitsparen van tijd

Met een verhuislift lift kunt u gemakkelijk en op een veilige manier alle spullen, of ze nu heel groot zijn of heel zwaar, naar beneden of naar boven vervoeren. Om te beslissen of een verhuislift noodzakelijk is om te huren tijdens uw verhuizing, is het handig om te weten wat precies de voordelen ervan zijn. Ten eerste kan er een hoop tijd worden uitgespaard. Verschillende objecten zullen sneller naar boven of naar beneden te krijgen zijn dan als u de trap moet gebruiken. Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om een verhuislift zelf te besturen. Dit betekent dat de lift wordt bestuurd door een ervaren persoon die op een snelle en veilige manier te werk gaat.

Lichamelijke schade tijdens een verhuizing

Ook speelt de veiligheid hierbij een rol. De kans op ongelukken is groter als er zware objecten via de trap vervoerd moeten worden. Zo kan een verhuizer een misstap maken of vermoeid raken. Tevens is de kans op schade aan meubelstukken of gebruiksvoorwerpen een stuk kleiner door het gebruik van een verhuislift. Tijdens het verplaatsen van objecten via de trap is de kans groter dat u ergens tegenaan stoot. Naast schade aan een meubelstuk of gebruiksvoorwerp kan de verhuizer lichamelijke schade oplopen. Door grote fysieke inspanningen is de kans op bijvoorbeeld rugklachten groter.

Praktische tips voor de verhuizing

Als u een lift huurt zal het bestuurd worden door een medewerker van het verhuisbedrijf. Deze medewerker is vaak ervaren en heeft de benodigde opleidingen gevolgd om de lift op een veilige manier te kunnen besturen. Daarnaast zullen ze een handje helpen tijdens het verhuizen. Het op- en afladen van het liftplatform behoort tot de werkzaamheden en daarnaast kunnen ze, door de ervaring met verhuizingen, veel praktische tips geven om de rest van uw verhuizing soepel te laten verlopen. Het huren van een verhuislift kan al vanaf €60 per uur. De medewerker die helpt met het besturen van de lift is bij de prijs inbegrepen.

Verschillende soorten verhuisliften

Voordat u een verhuislift gaat huren, is het handig om te weten welke verschillende soorten er zijn. Er zijn namelijk drie soorten liften, elk met een andere grootte en reikhoogte. De opbouwlift is de kleinste variant en wordt ook wel ladderlift genoemd. Het reikt tot een hoogte van 12 meter en bestaat uit twee ladders die bevestigd zijn aan een grote verhuisbak. De elektrische verhuislift heeft een iets kleinere verhuisbak maar haalt wel een hoogte van 20 meter. Tot slot is er de motorlift, met een reikhoogte van 30 meter. Het heeft een draagvermogen van maximaal 300 kilo, dus is goed geschikt tijdens het verhuizen van zware voorwerpen zoals een piano. Denkt u een verhuislift nodig te hebben tijdens uw verhuizing? Vraag dan nu een offerte aan via de website van Verhuisbedrijf Snelle Jongens en kom erachter wat wij voor u kunnen betekenen!

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/verhuislift-huren/