Solido Wonen
Image default
Deur kozijn raam trap

Inbrekersmethode

Er wordt steeds meer ingebroken. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Nu is er een hele eenvoudige methode om elke woning met een bouwjaar van voor 2011 zeer snel en gemakkelijk binnen te komen. Dit noemen ze de Bulgaarse inbrekersmethode. Een tool die voor een paar tientjes te koop is op internet en daarmee alle SKG 1 en SKG 2* en onbekende deurcilinders ermee breekt en zo uit de deur haalt.

Inbraak in 30 seconden

Een inbreker is zo binnen 20 a 30 seconden in uw woning zonder veel schade. Ze trekken uw cilinder uit de deur en daarna is met elke schroevendraaier of bouwsleutel uw woning te openen. Ook een 3 puntsluiting heeft dat geen toegevoegde waarde meer. Ze draaien tenslotte het slot open zoals u dat ook doet.

De hele straat is aan het werk

De meeste inbraken vinden tegenwoordig overdag plaats. De meeste huishoudens zijn aan het werk en zijn hele straten uitgestorven. Ook appartementen zijn steeds vaker doelwit. We kwamen laatst nog een rijtje tegen waar ze als monteur overal aanbelde. Was u niet thuis boorde ze het slot uit. Haalde het appartement leeg en gingen door naar de buren. Een hele snelle methode waar u en ik geen erg in hebben.

Een makkelijke manier om uw woning beter te beveiligen

Is door uw woning van nieuwe SKG 3* deurcilinders met breek-, boor- en trekbeveiliging te voorzien. Het is voor een inbreker niet zo eenvoudig meer om uw woning te betreden en zullen in veel gevallen doorlopen naar de buren. Daarnaast kunt u ook uw woning beveiligen met deurbeslag met anti-kerntrek. U herkent het beslag aan het metalen plaatse dat mee draait en voor uw deurcilinder zit. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de cilinder uit de deur te breken en of te trekken.

Let wel op dat het de deurcilinders en of het deurbeslag een SKG 3* keurmerk heeft van bijvoorbeeld M&C Color PRO. Anders heeft u nog de kans dat het niet sterk genoeg is. U kunt hier meer informatie over vinden op mr-beveiliging.nl

 

https://www.mr-beveiliging.nl/