Solido Wonen
Image default
Deur kozijn raam trap

Cilindersloten, wat zijn het?

Een deur beveiligen, dat doe je natuurlijk met een slot. Een hele makkelijke oplossing voor het beveiligen van een deur is een cilinderslot. Cilindersloten bestaan uit een aantal onderdelen, een veiligheidsslot met insteekslot, veiligheidsdeurbeslag, cilinder en sluitkom met sluitplaat. Het slot is makkelijk te demonteren en te vervangen. Handig wanneer je de sleutel kwijt bent. Een cilinderslot is een veilig slot en met dit slot op je deur hoef je je geen zorgen te maken over een mogelijke inbraak. De sloten voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, zodat je je altijd veilig voelt, ook als je weg van huis gaat. Cilindersloten zijn populair door hun relatief lage aanschafprijs en hun betrouwbare werking.

 

Soorten cilindersloten

Er zijn verschillende soorten cilindersloten. Het eerste verschil zit hem in de kwaliteit. Een goed cilinderslot kost iets meer, maar is het geld wel waard. Het verschil in kwaliteit zit hem dan in het SKG keurmerk. Sloten zonder dit keurmerk kunnen waarschijnlijk erg makkelijk opengemaakt worden met een boor. Cilindersloten die dit keurmerk wel hebben zijn moeilijker open te maken en hebben betere beveiliging. Zo heb je ook nog een SKG 2-sterren slot en een SKG3-sterren slot. Daar zit nog weer verschil in kwaliteit. Hoe meer sterren hoe beter natuurlijk. Dan bestaat er ook nog een sleutelcertificaat, dit beschermt tegen het kopiëren van de sleutel.

 

Slot kopen voor je deur

Als je op zoek bent naar een handig slot om je deur goed en simpel mee te beveiligen, dan is een cilinderslot wat je zoekt. Je kunt zelf kiezen wat voor cilinderslot je koopt. Er is veel keuze en de prijzen lopen uiteen. Zo heb je zo’n slot al voor onder de 20 euro, maar ze zijn er ook boven de 150 euro. Dat zit hem in het kwaliteitsverschil. Ze kunnen zelfs op maat geleverd worden, hoe handig is dat.

 

 

https://www.elocktron.nl/cilinderslot.html