Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Industriële achterdeur

Er wordt doorgaans niet veel stilgestaan bij hoe een deur eruit ziet. Hooguit als je lang zit te wachten totdat iemand hem eigenlijk voor je open doet. Pas wanneer je van plan bent om de deur te vervangen, kom je erachter hoeveel verschillende deuren er eigenlijk zijn. Een type deur die steeds meer populariteit aan het winnen is zijn de industriële deuren. Ben jij op zoek naar een nieuwe achterdeur? Dan is een industriële waarschijnlijk een goede optie voor jou.

Wat is een industriële achterdeur? Een industriële achterdeur is tegelijkertijd chique en robuust met een minimalistische uitstraling. Het minimalisme wordt gecreëerd doordat je eigenlijk maar weinig van de deur zelf ziet. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van grote panelen glas. Door de deur lopen een aantal dunne metalen lijsten welke verbonden zijn met de metalen lijsten aan de buitenkant. Dit metalen frame is zeer onopvallend, waardoor de minimalistische uitstraling geaccentueerd wordt. Het glas draagt hieraan bij, door de deur vrijwel doorzichtig te maken. Voor een industriële voordeur is het gebruikelijk om de deur mat glas te geven voor extra privacy. Indien je tuin het toelaat kun je er voor de achterdeur voor kiezen om gebruik te maken van gewoon doorzichtig glas. De metalen lijsten zijn veelal zwart van kleur, wat de deur een mooie slanke vormgeving biedt. Dit geeft de industriële achterdeur de karakteristieke uitstraling. Het mooie van deze zwarte lijsten is, dat ze vrijwel bij ieder huis passen. Het is namelijk een erg universele uitstraling die gemakkelijk bij iedere achtergrond past.

Belangrijk om te weten Nu kan het zijn dat je zo je twijfels hebt bij een industriële achterdeur. Jij denkt namelijk aan de veiligheid. Al dat glas kan niet goed hiervoor zijn, toch? Niks is minder waar. Dit soort industriële achterdeuren zijn ontzettend stevig en veilig gebouwd. De metalen randen zorgen ervoor dat het niet gemakkelijk is om via de zij lijsten in te breken. Bij houten deuren splijt het hout uit elkaar, wanneer er bijvoorbeeld een breekijzer tussen wordt gezet. Een metalen frame heeft dit niet, waardoor het veel lastiger wordt om in te breken. Ook kom je niet zomaar door het glas heen. We hebben het namelijk niet over enkel glas, maar altijd over dubbel of drie laags glas. Dit zorgt ervoor dat iemand niet zo gemakkelijk door het glas heen kan. De meerdere lagen bieden ook extra isolatie en zorgen ervoor dat er dus geen wind of kou doorheen komt. Kortom is de industriële achterdeur de ideale deur voor jouw huis.