Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Interieurtips als je wilt verhuizen

Als je naar een nieuw appartement verhuist, kan het moeilijk zijn om het als thuis te laten voelen. Dat komt omdat je opnieuw begint op een nieuwe plek en misschien niet alle dingen hebt die je nodig hebt om het als thuis te laten voelen. Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen om je nieuwe flat als thuis te laten voelen. In dit artikel zullen we enkele tips doornemen over hoe je je nieuwe appartement als thuis kunt laten voelen.

1. Gebruik oud en nieuw

Decoreer met oud en nieuw – met de nadruk op het eerste. Hoe meer meubels en gadgets met een beetje patina en karakter je hebt, hoe minder nieuw je huis zal aanvoelen. Bovendien is het kopen van tweedehands meubilair goedkoper en beter voor het milieu. En als je genoeg kennis hebt van interieurontwerp, kun je waardevolle meubels vinden voor een fractie van de prijs. Naast een zekere gezellige charme en een interessante dynamiek, zal je huis ook een persoonlijk tintje krijgen als je minder gloednieuwe items gebruikt.

2. Versier met kamertjes in de kamer

Decoreren met kamer in kamer creëert een gezellig gevoel en benut lege ruimte. Een kamer kan functioneren als woonkamer, eetkamer, keuken en ook een gezellige leeshoek hebben.

 

Wanneer je je appartement of woning ruilt bij Woningruil24, weet je zeker dat je een nieuwe woning vindt die past bij jouw wensen. Woningruil24 is een van de grootste appartementenruil websites van Nederland. Woningruil houdt in dat twee mensen afspreken om voor een bepaalde periode van appartement te ruilen. Dit kan handig zijn voor mensen die in een andere stad willen wonen of een ander type appartement willen uitproberen.

 

Durf eventueel te delen, zorg voor voldoende meubilair en dat het meubilair de juiste grootte heeft voor de kamer. Als de woning klein is, kunnen wandhangende meubels helpen om een luchtiger gevoel te creëren ondanks dat er meerdere kamers in de kamer zijn.

3. Durf kleurrijk te zijn!

Soms kan een nieuwe woning monotoon aanvoelen en daar is niets mis mee, maar als felle kleuren niet passen bij uw decoratiestijl, kan een beetje kleur in uw nieuwe appartement de oplossing zijn. Het kan zijn dat je meubels kleurrijk zijn of dat je kleurrijke kussens op de bank en het bed gebruikt.

4. Denk na over de verlichting

Om een woning gezellig te laten aanvoelen, heb je meer verlichting nodig dan alleen spotjes en een zacht plafond. In het nieuwbouwappartement helpen veel lichtbronnen om de indruk te verzachten. Bovendien kan verlichting van invloed zijn op de waargenomen grootte van een kamer. Dus als uw nieuwe woning klein is, wees dan extra alert op het gebruik van verlichting.

 

Een tip zou kunnen zijn om uw algemene verlichting te combineren met verschillende kleinere lichtbronnen, bij voorkeur met een warmere gloed. Als je het minst gesteld bent op iets meer zichtbaars aan het plafond – put moed en probeer een plafondlamp die als blikvanger fungeert!

5. Voeg meer textiel toe

Een verscheidenheid aan textiel is ook een geweldige manier om uw nieuwe huis als thuis te laten voelen. Vloerkleden en gordijnen zijn vooral belangrijk als je je huis huiselijker wilt laten aanvoelen. Vloerkleden halen de focus van de nieuwe vloer af en gordijnen omlijsten het hele huis voorzichtig. Als je de indruk hebt dat je huis koud is, kan het een goed idee zijn om te decoreren met textiel in warme tinten voor een extra impuls van warmte.

 

Ook als je klein woont en geen ruimte hebt voor een bank, kun je kussens en throws in het bed gebruiken om het als een bank te laten voelen!

6. Koop meer bloemen en planten!

Groen en levende planten zijn een veilige keuze in elk huis. Ze geven je huis een levendiger gevoel en zijn ook goed voor je welzijn. Mix en match verschillende soorten planten naargelang de zones waar je wat verkwikkende groene klikken moet toevoegen om je huis wat huiselijker te maken. Als je weet dat je geen groene vingers hebt, kun je ook plastic bloemen gebruiken. Veel plastic bloemen die tegenwoordig worden geproduceerd zijn levensecht en geven je het gevoel dat je echte bloemen in je appartement hebt.

https://www.woningruil24.nl/