Solido Wonen
Image default
Aanbiedingen

Kan je zelf je huis verkopen?

Als je aan huisverkopen denkt, springt vaak het woord makelaar als een van de eerste woorden in je gedachte op. Makelaar is het begrip van je huis verkopen. Alleen wat vaak veel mensen niet weten is dat er ook andere mogelijkheden zijn om je huis te verkopen. Dit is meestal ook makkelijker dan de meeste mensen denken.

Toch is het zo dat veel mensen sceptisch zijn hierover en dit komt regelmatig door het tekort aan informatie, want hoe werkt dit nou eigenlijk allemaal? Na het lezen van dit artikel ben je een stuk wijzer over hoe je, je huis op een andere manier kan verkopen dan via een makelaar.

We zullen beginnen bij het begrip: vastgoedbelegger, maar wat is dat nou eigenlijk. Een vastgoedbelegger is iemand die investeert in vastgoed en opzoek is naar bijvoorbeeld woningen om direct op te kopen. Vaak doet een belegger dit om te investeren of om andere redenen.

Wat is het verschil tussen een makelaar en vastgoedbelegger. Een makelaar zorgt ervoor dat je huis op funda komt te staan en hier betaal je kosten voor, als zowel voor de makelaar zelf ook. De makelaar zorgt ervoor dat je huis openbaar wordt gezet zodat potentiele kopers je huis kunnen zien en eventueel een afpsraak kunnen maken om te bezichtigen. Toch kan dit proces erg lang duren en meerdere kosten met zich mee brengen zoals: courtagekosten, dubbele hypotheeklasten en overbruggingskrediet. Daarnaast hebben de potentiele kopers ook eisen omtrent de staat van de woning, zo zal een makelaar tips geven om nog meer waarde uit je woning te halen. Denk hier bijvoorbeeld aan: kozijnen verven, plafond witten en ga zo maar door. Dit kost natuurlijk weer geld en tijd.

Als je ervoor kiest om je huis aan een vastgoedbelegger te verkopen kan dit je kosten en tijd besparen. Een belegger zal niet om deze kosten en verbouwingen vragen daarnaast heb je het risico niet dat als je al een woning hebt gevonden en je krijgt je huidige niet verkocht. Dat dit probleem zich niet kan voordoen. Een belegger zal wel kijken naar wat je huis waard is en niet het maximale eruit kunnen halen wat een makelaar doet, dit is wel een puntje om rekening mee te houden.

Ben jij nu al overtuigd? Meld gratis uw woning aan op www.denationalevastgoedportefeuille.nl

http://denationalevastgoedportefeuille.nl/huis-verkopen-aan-belegger/