Solido Wonen
Image default
Woningen

Meer licht in huis – 4 handige tips!

Een goed verlicht huis zorgt voor een prettige sfeer en een positieve stemming. Vooral daglicht heeft een positief effect. Zon op je huid zorgt ook nog eens voor de aanmaak van vitamine D. Maar soms worden we geconfronteerd met donkere kamers. Gelukkig zijn er manieren om meer licht in huis te brengen, zoals het installeren van dakkapellen. In dit artikel geven we je 4 handige tips voor meer licht in huis.

Tip 1 Dakkapel in Limburg

Daglicht is het meest ideaal en als je genoeg zon hebt, zoals in Limburg dan is een dakkapel ideaal. Wil je een dakkapel in Limburg of ergens anders in het mooie Nederland? Zorgt er dan voor dat al het licht van je dakkapel in Limburg optimaal wordt gebruikt. Dit doe je door ten eerste je dakkapel in limburg te voorzien van ramen die volledig open kunnen. Zo kun je op mooie dagen de zon volledig binnenlaten.

Een dakkapel maken heeft trouwens geen week te duren. Sommige aannemers kunnen dit zelfs in één dag voor je realiseren. Denk ten slotte niet alleen aan een dakkapel voor een schuin dak, maar ook eens aan bijvoorbeeld een lichtkoepel voor op een plat dak. Dat geeft ook zeer veel licht.

Tip 2 Richt je huis slim in

Zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijk licht is ideaal. Zorg er daarom voor dat ramen zo min mogelijk geblokkeerd worden door meubels en gordijnen. Daarnaast kun je spiegels handig neerzetten, zodat ze het zonlicht reflecteren in de kamer.

Tip 3

Niet alles is altijd op te lossen met daglicht. Bovendien schijnt de zon niet 24 uur door je kamer. Gebruik daarom ook verlichtingselementen:

  • Plaats extra lampen strategisch om donkere hoeken op te fleuren.
  • Kies lichte kleuren voor muren en plafonds om het licht beter te reflecteren.
  • Overweeg energiezuinige LED-verlichting voor een heldere en natuurlijke verlichting.
https://diamorealisatie.nl/dakkapel-in-1-dag/