Solido Wonen
Image default
Woningen

Ontstoppingsdienst nodig in Haarlem?

Als uw riool verstopt is, is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt verholpen. Ook al is het midden in de nacht. Daarom staan de rioolspecialisten van Buunk Ontstoppingsdienst 24/7 voor u klaar. Met behulp van professionele technieken kunnen wij de verstopping binnen enkele minuten lokaliseren. Bespaar uzelf de moeite om dit vuile karweitje zelf te doen en bel ons direct. Ook als uw afvoer slecht is en u geen resultaat krijgt met ontstoppingsmiddelen, ontstoppen wij uw riool. Voorkomen is immers beter dan genezen.

De oorzaken van een rioolverstopping

Er kunnen veel oorzaken zijn waarom er een verstopping in het riool kan gebeuren. Het vervelende is dat het niet eens uw schuld hoeft te zijn. De meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool, waar wij als ontstoppingsdienst mee te maken hebben, zijn helaas zaken die u zelf kunt beheersen.

Diverse substanties

Dingen als vet, verfresten en zelfs bouwlijmen. Als er te weinig helling in de afvoerleiding zit, kunnen deze middelen niet wegvloeien en vormen ze na verloop van tijd een dikke laag.

Toiletpapier, verband en doekjes

Toiletpapier wordt zachter, sterker en van betere kwaliteit. Dit betekent ook dat het minder goed oplost in water. Bij voldoende spoeling stroomt het wel weg en geeft het geen problemen. Vrouwenbandages, make-up gum doekjes, nat toiletpapier en keukenpapier lossen niet op in water en zijn een van de grootste rioolblokkers.

Gebroken riool

Rioolleidingen kunnen scheuren, breken of doorhangen, waardoor verstoppingen ontstaan. De oorzaak kan liggen in de ouderdom en het materiaal van de rioolbuizen. Het falen van de riolering kan ook worden veroorzaakt door externe krachten en een gebrek aan flexibiliteit. Denk aan bodemdaling door zwaar verkeer of de bouw van een nieuwe woning. Daarnaast kunnen leidingen verstopt raken nadat de ophanging in de kelder of kruipruimte is losgekomen.

Wanneer belt u een ontstoppingsdienst Haarlem?

Afhankelijk van waar u denkt dat het probleem zit, belt u ons. Als u denkt dat het door aangekoekt vet en/of andere stoffen komt, weet u zelf wat u doorspoelt en of de afvoer al een tijdje slecht loopt, en krijgt u hem niet meer goed, dan belt u een ontstoppingsdienst in Haarlem. Als u vermoedt dat het probleem verder in de afvoer zit of dat het een leidingbreuk is, hoeft u zelf niets te proberen en kunt u ons bellen. Met een rioolinspectiecamera kunnen wij binnen enkele minuten het probleem opsporen en u precies vertellen hoe we het voor u gaan oplossen. Ook als het riool herhaaldelijk verstopt is of als u regelmatig een onaangename geur waarneemt, is het verstandig om er eens naar te laten kijken. Er kan sprake zijn van schade naar het straatriool die niet meer goed werkt.