Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Rente op vastgoedhypotheek bij beleggingspanden

Rente op vastgoedhypotheek bij beleggingspanden

De hoogte van een vastgoed hypotheek rente wordt vastgesteld aan de hand van een drietal factoren. Onder meer de termijn van de rentevaste periode is van invloed op de uiteindelijke hoogte van de rente. Dit is de termijn waarin is afgesproken dat de rente gelijk blijft. Het rentepercentage voor de hypotheek is voor verschillende rentevaste perioden vast te zetten. Ook is de verhouding tussen de hoogte van de lening en de marktwaarde van vastgoed dat voor verhuur wordt ingezet van belang. Ten slotte hangt de hoogte van de hypotheekrente af van de totale omvang van alle afgesloten leningen. Wanneer je een beleggingspand wilt aanschaffen voor verhuur, dan is het verstandig om hierover in contact te komen met gespecialiseerde adviseurs en taxateurs. Een passende financiering en hypotheekrente kan dan worden opgesteld.

Financieren van beleggingspanden

Beleggingspanden zijn vastgoed dat voor verhuur wordt aangeschaft. Door woningen te verhuren, kun je immers passief inkomen genereren en een waardevolle aanvulling verkrijgen op inkomsten of pensioenvoorzieningen. Voor het kopen van commercieel vastgoed zal eigen geld moeten worden ingebracht. De hoogte hangt af van de financiële ruimte die beschikbaar is. Lang niet iedereen kan zelfstandig op basis van spaargeld de volledige financiering regelen. Door een vastgoed financiering aan te vragen voor vastgoed voor verhuur, is de eigen inbreng aanzienlijk lager. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om tot wel 85% van de marktwaarde gefinancierd te krijgen, zolang de beleggingspanden worden ingezet voor verhuur aan derden. Een beleggingspanden financiering maakt het mogelijk om woningen te kopen en inkomsten te genereren.

Herfinanciering voor gunstige rentetarieven

Het aankopen van commercieel vastgoed met een vastgoedfinanciering biedt voordelen. Ook voor bestaande vastgoedprofessionals kan het interessant zijn om de vastgoedportefeuille uit te breiden. Met een herfinanciering op de lening kun je profiteren van gunstigere rentetarieven op een nieuwe lening. Daarnaast kan de overwaarde worden benut om nog meer beleggingspanden aan te schaffen, voor nog meer verhuurmogelijkheden. Zodra een herfinanciering plaatsvindt of vastgoed wordt gefinancierd op basis van overwaarde, kan het voorkomen dat de huidige hypotheekvertrekker een boete oplegt. Het is daarom verstandig om vooraf voldoende advies in te winnen, om de voordelen van herfinanciering op hypotheekrente optimaal te benutten.

Advies over rente en hypotheken

Zodra een beleggingspand wordt aangekocht, biedt een verhuurhypotheek uitkomst. Voor zakelijk vastgoed en verhuur van bedrijfspanden of winkelpanden zal een zakelijke hypotheek geschikt zijn. Een gespecialiseerde adviseur op gebied van vastgoed financiering kan advies geven over het type hypotheek dat nodig is en bovendien samen berekenen hoe hoog de vastgoed hypotheekrente zal uitvallen.  

 

https://www.solidowonen.nl/rente-op-vastgoedhypotheek