Solido Wonen
Image default
Woningen

Soorten horren voor de ramen

Wil je dit jaar graag horren voor de ramen laten installeren? Dan is het van belang dat je de horren kiest die passen bij het soort raam dat je hebt. Ten eerste is het soort kozijn van belang voor de aansluiting. Je kunt een houten, aluminium of kunststof kozijn hebben. Daarnaast zijn er verschillende soorten horren voor dakramen, draaikiepramen en naar binnen of buiten draaiende ramen. Op de website kun je eenvoudig selecteren welk soort raam en kozijn je hebt, dus het blijft altijd overzichtelijk.

Soorten horrengaas

Naast verschillende soorten horren, zijn er ook verschillende soorten gaas. Als je de hor ook open wil kunnen zetten, is het aan te raden om voor geplisseerd gaas te kiezen. Deze hor kun je dan net als een plisségordijn naar wens omhoog of omlaag schuiven. Je kunt dan de hor zo ver open zetten als je wil.

Hooikoorts of huisdieren?

Heb je last van hooikoorts? Hier zijn ook speciale horren voor. Je kunt dan kiezen voor een hor met pollengaas. Deze houdt pollen buiten, waardoor je jouw huis lekker kunt ventileren zonder dat je steeds moet niezen. Bovendien zijn er horren voor huishoudens met huisdieren. Dit gaas wordt petscreen gaas genoemd en is extra sterk, zodat dieren het niet kapot kunnen maken.

Standaard gaas

Natuurlijk is er ook een standaard soort horrengaas, voor wanneer je niet op zoek bent naar een speciale gaassoort. Het standaard gaas voorkomt dat er insecten in de ruimte kunnen komen en zijn verkrijgbaar in zwart of wit. Door het installeren van een hor zorg jij dat je deze zomer lekker jouw woning kunt ventileren zonder dat er beetjes binnen komen.