Solido Wonen
Image default
Slaapkamer

Soorten matrassen

Iedereen die weleens een matras van just-dream.nl heeft gekocht zal ervaren hebben dat er erg veel keus is. Matrassen met verschillende afmetingen, diktes en materialen. Ook de prijs kan in sommige gevallen erg verschillen. Het voordeel van de vele verschillende soorten is dat er sowieso een matras is die aansluit op jouw wensen, alleen is het wel even zoeken!

Vroeger werden bijna alle matrassen van hetzelfde materiaal gemaakt. Tegenwoordig is dit (gelukkig) niet meer het geval. Niet iedereen vindt hetzelfde matras lekker liggen. De één vindt het lekker om een matras te hebben waar je een beetje inzakt en de ander houdt weer van een wat harder en stevig matras. Momenteel bestaan de meeste matrassen uit meerdere lagen. Sommige van die lagen zijn dan ook weer gemaakt van een ander materiaal. De sleutel tot het vinden van de perfecte matras is gewoon door veel matrassen uit te proberen. De meest voorkomende materialen bij matrassen zijn vezels, pocketveren, (kunst)latex en schuim.

Pocketveren zijn metalen veren die verpakt zitten in katoen. Matrassen die gemaakt zijn van dit materiaal om meestal honderden van deze veren. Om het comfort te verhogen kan het zo zijn dat het matras op sommige plekken harder of zachter is gemaakt. Koudschuim komt ook veel voor bij matrassen. Kenmerken van dit materiaal is dat het zeer veerkrachtig is, maar minder goed ventileert dan andere materialen. Wanneer je veel zweet is dit dus misschien niet de beste optie.

Andere bekende materialen zijn traagschuim en latex. Traagschuim reageert op de (lichaams)temperatuur en past zich op deze manier makkelijk aan. Hierdoor voel je geen drukpunten. Ventileren en ondersteunen is wat minder bij traagschuim. Latex ventileert ook minder, maar is wel erg soepel. De kwaliteit van latex hangt erg af van de samenstelling. Natuurlijke latex is over het algemeen beter dan kunstlatex. Voor meer tips en informatie kun je ook altijd terecht bij een specialist als just-dream.

http://just-dream.nl