Solido Wonen
Image default
Vloeren

Op zoek naar een mooie houten vloer?

Als je besloten hebt om een nieuwe houten vloer aan te schaffen, dan heb je nog een aantal keuzemogelijkheden die ervoor zorgen dat je de perfecte vloer vindt. Zo is er de keuze uit het soort hout denk zoals eikenhout, merbau, grenen of notenhout. Vervolgens kun je kiezen uit de verschillende legpatronen. Denk daarbij aan massief houten planken of een visgraat parket. Een visgraat parket had vroeger een wat deftige uitstraling maar tegenwoordig zie je in veel soorten huizen een houten vloer met dit legpatroon. En natuurlijk de beschermlaag van de houten vloer. De meest voorkomende behandelmethodes zijn een was- of een olielaag. Het pluspunt van een olievloer is dat deze goed verzadigd is door de lagen olie. Hierdoor zijn de poriën van de vloer beschermd tegen vuil. 

 

Het onderhoud van een houten vloer

Een houten vloer gaat echt langer mee als deze goed wordt onderhouden. En gelukkig is dat tegenwoordig heel eenvoudig. Met een stofzuiger zuig je al het zand en steentjes op zodat je vervelende krassen en versleten plekken voorkomt. Dit hoeft niet dagelijks maar alleen als het nodig is. Daarna kun je de vloer met een vochtige dweil afnemen. Nadat je dit gedaan hebt, is het wel goed de vloer in te smeren met olie of was om te zorgen dat de vloer niet uitdroogt. Dat is eigenlijk alles.

 

Voordeel van een houten vloer

Een houten vloer staat bekend om zijn lange levensduur. Massief houten planken kunnen meerdere malen opnieuw geschuurd worden. Na een behandeling met was of olie ziet de houten vloer er weer helemaal als nieuw uit. Dus buiten het normale onderhoud kan de vloer nog eens extra onder handen genomen worden. Verder heeft een houten vloer als grote voordeel dat deze heel gemakkelijk zwevend gelegd kan worden. Waardoor je deze vloer eventueel kan meeverhuizen naar een nieuwe woning.

 

Zelf leggen

Tegenwoordig kun je vrij gemakkelijk een houten vloer zelf leggen. Met een goede instructie in de hand kun je stap voor stap lezen hoe dat werkt. De basis is het belangrijkste: een goede ondervloer. Vervolgens bepaal je in welke legrichting je de vloer wilt hebben: in de lengte of in de breedte van de kamer. Hiermee laat je een kamer optisch langer of breder ogen.

Bij Creon vloeren heb je keuze uit een groot assortiment houten vloeren. De vloer wordt aan huis geleverd met een handige leginstructie. Zo kunt u snel genieten van een prachtig houten vloer.

 

https://www.creon-vloeren.nl/houten-vloeren-parket.html