Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Stofzuiger feitjes die je kende maar niet zeker wist

Leven spinnen nog nadat je ze hebt opgezogen met de stofzuiger?

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens gedaan, een klein spinnetje of juist een ontzettend dikke huisspin opzuigen met de stofzuiger. Niet bepaald diervriendelijk, maar soms een noodzakelijk kwaad. Toch is dit feitje niet helemaal feitje. In theorie kunnen we over deze kwestie een hele wiskundige formule loslaten. De variabelen waarom een spin een ritje in de stofzuigerzak wél of juist niet overleeft zijn eindeloos. Maar we kunnen stellen dat de volgende variabelen een grote rol spelen. 

  • Zuigkracht stofzuiger.

  • Inhoud stofzuigerzak of opvangreservoir.

  • De grote van de spin.

  • De tijd tussen het moment van opzuigen tot het einde van de stofzuig sessie.

  • Het soort afval dat wordt opgezogen.

Kortom, een tarantula opzuigen en vervolgens de kattenharen uit je tapijt zuigen staat daarom gelijk aan 100% garantie tot een her introductie met meneer tarantula.

Ons advies is daarom ook altijd om een spin gewoon met je handen te vangen en naar buiten te doen. Als je dit artikel in Nederland leest, en niet naast een exotische insecten opvang woont. Mag je er altijd vanuit gaan dat je geen (voor mensen) toxische spinnen tegenkomt. Daarom zien wij geen reden om überhaupt spinnen op te zuigen met je stofzuiger.

 

Minder stof in huis als je ramen en deuren opent tijdens het stofzuigen. 

10¹⁸ of 1.000.000.000.000.000.000 (triljoen) stofdeeltjes waaien op tijdens het stofzuigen. Deze deeltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Dit wordt pas zichtbaar wanneer de luchtcirculatie stopt welke de stofzuiger veroorzaakt tijdens het stofzuigen. Zo zie je soms vlak na het stofzuigen op bepaalde oppervlakken snel na het stofzuigen een laagje stof. Dit kun je gemakkelijk voorkomen om tijdens het stofzuigen bepaalde (zoveel mogelijk) ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Door deze constante luchtdrukverandering kan het stof die opwaait door de ramen en deuren het huis gemakkelijk verlaat. Op deze manier kun je dus langer van een stofvrij huis genieten.