Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Tips bij een woningontruiming

Een woningontruiming is een stressvolle gebeurtenis waarbij er veel komt kijken. Vaak ben je ook nog eens emotioneel betrokken bij de kwestie. Het is daarom fijn om ervoor te zorgen dat de woningontruiming met zo min mogelijk stress verloopt. In deze blog lees je handige tips voor een woningontruiming zonder stress.

Tip 1: Schakel een ontruimingsbedrijf in

De beste tip is misschien wel het inschakelen van een ontruimingsbedrijf. Een ontruimingsbedrijf kan de ontruiming van A tot Z voor je regelen: van het ontruimen zelf, tot het schoonmaken en opleveren van de woning. De gehele ontruiming verloopt volgens afspraak. De ontruimers werken professioneel, zorgvuldig en respectvol. Je bepaalt zelf wat er met de spullen gebeurt en wat het ontruimingsbedrijf precies doet. Wil je meer weten? Lees hier meer over de werkzaamheden van een ontruimingsbedrijf.

Tip 2: Neem je tijd

Bij een woningontruiming is er niet altijd sprake van spoed. Neem daarom de tijd die je hebt: zo kun je in alle rust bedenken wat er moet gebeuren met de inboedel en andere spullen, wat er na de ontruiming met de woning gebeurt en wat je wilt dat het ontruimingsbedrijf voor je doet. Wanneer je alles voor jezelf duidelijk hebt, kun je contact opnemen met het ontruimingsbedrijf om een afspraak te maken. Ga je de ontruiming zelf doen of heb je besloten te helpen? Dan kun je alvast beginnen met het labelen van de inboedel. Dit maakt het voor jezelf gemakkelijk en zorgt ervoor dat je in alle rust en gestructureerd kun beginnen met het leeghalen van de woning.

Tip 3: Inventariseer wat je nodig hebt

Wanneer je ervoor hebt gekozen om de ontruiming zelf te doen, moet je ook zelf zorgen voor alle benodigdheden. Bij iedere ontruiming komen verhuisdozen, inpakmateriaal en een busje goed van pas. Moet je bijvoorbeeld een appartement leeghalen? Dan is een verhuislift geen overbodige luxe. Moet een groot deel van de inboedel weg? Dan kan een container handig zijn. Wanneer je een ontruimingsbedrijf inschakelt, hoef je dit niet zelf te regelen.

Tip 4: Maak een to-do lijst van administratieve zaken

Naast de ontruiming zelf, zijn er ook veel administratieve zaken die geregeld moeten worden. Je krijgt er sowieso mee te maken: of je de ontruiming nu zelf doet, of uitbesteed aan een ontruimingsbedrijf. Het is handig om dit voor jezelf op een rijtje te zetten. Zorg voor overzicht en structuur en kijk goed of je niks vergeten bent. Met welke administratieve zaken je rekening moet houden, hangt natuurlijk af van het soort ontruiming. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Financiën
  • Verzekeringen
  • Energiecontract
  • Providers
  • Abonnementen en lidmaatschappen
  • Zelfzorg: huisarts, tandarts, apotheek, fysio etc.
  • Adreswijzigingen
  • Huur van bijvoorbeeld verhuisdozen, een verhuislift of busje
  • Meterstanden en oplevering oude woning

We hopen dat met deze tips je woningontruiming een iets makkelijker is gemaakt!