Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Trends in de vloerenwereld

Of je nou meegaat met de trends of niet, het is altijd fijn om wat inspiratie op te doen. De keuze voor de juiste vloer kan soms nog best wel moeilijk zijn en daarom komen trends altijd van pas ter inspiratie voor je interieur. In deze blog lees je over de trends op het gebied van vloeren zodat jij moodboard weer kunt aanvullen.

 

De visgraatvloer

Iedereen kent natuurlijk de visgraatvloer wel en je zult hem zeker eens bij een bekende in huis hebben zien liggen. Deze vloer werkt goed samen met verschillende woonstijlen en heeft bovendien ook een luxe uitstraling. Om toch net een beetje originele te zijn kun je ook kiezen voor een hongaarse punt vloer. Dit type vloer lijkt heel erg op een visgraatvloer doordat ze allebei hetzelfde patroon hebben. De hongaarse punt vloer wordt in een bredere hoek gelegd en krijgt daarom een bredere en rustigere uitstraling. 

 

Parketvloeren

Je hebt het woord ‘parketvloer’ vast wel eens voorbij horen komen, maar wat voor type vloer is dit nou precies? Een parketvloer is meestal bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer, maar verschilt wel degelijk in prijs. Parketvloeren zijn ook weer onder te verdelen in verschillende soorten zoals bijvoorbeeld lamelparket of massief parket. Ook de hongaarse punt vloer valt onder één van de parketvloeren. 

Doordat parketvloeren in zoveel verschillende soorten en materialen te verkrijgen is, is deze ook weer makkelijk te combineren met allerlei woonstijlen. Dit maakt het een stuk makkelijker om je vloer aan te sluiten op je interieur.

 

Een eigen stijl

Laten we niet vergeten dat het creëren van je eigen stijl in huis ook heel belangrijk is. Los van alle trends moet een interieur ook bij je passen als persoon en moet jij je thuis voelen in een bepaalde ruimte. Inspiratie opdoen kan geen kwaad en maakt het proces voor het kiezen van een interieur alleen maar leuker.