Solido Wonen
Image default
Woningen

Uitleg type isolatiemateriaal: sandwichpanelen

Uitleg type isolatiemateriaal: sandwichpanelen

Wat is een sandwichpaneel?

Sandwichpaneel is een systeem dat de gebouwen beschermt tegen externe factoren. Als moderne, lichte en duurzame bouwelementen worden sandwichpanelen gebruikt voor de bekleding van daken en buitenwanden van gebouwen, maar ook voor geïsoleerde binnenwanden en koelruimtes.

Sandwichpanelen dak, die je aan alle zijden van je woning beschermen tegen externe factoren, worden geproduceerd door een dik isolatiemateriaal met lage dichtheid in te vullen tussen twee dunne metalen oppervlakken met hoge dichtheid. Deze kant-en-klare bouwelementen, die ondanks hun geringe gewicht een hoog draagvermogen hebben, worden op continue lijnen geproduceerd.

Afhankelijk van de behoeften van de gebouwen moeten verschillende isolatiematerialen worden gekozen. Sandwichpanelen worden geproduceerd in alle soorten isolatie, waaronder PUR, PIR, minerale wol en EPS. Je kunt beslissen welk type sandwichpaneel geschikt is voor je woning/bouwproject door rekening te houden met de thermische, vochtigheids-, geluidsisolatie- en brandwerende behoeften ervan.

Sandwichpanelen worden over het algemeen gebruikt in industriële faciliteiten, commerciële gebouwen, koelhuizen, woongebouwen, energiecentrales en gebouwen voor de landbouw en veeteelt.

De levensduur van een sandwichpaneel

Sandwichpaneel, een composietmateriaal, wordt gevormd door isolatiemateriaal tussen twee metalen oppervlakken te vullen. De levensduur van sandwichpanelen gevel hangen af van het ontwerp om de juiste technische specificatie van productcomponenten te kiezen volgens de behoeften van het gebouw, de omgeving en de klimaatomstandigheden waarin het zich bevindt.

De buitenplaat van het sandwichpaneel moet bestand zijn tegen temperatuurschommelingen, UV-stralen en externe effecten. De binnenplaat moet bestand zijn tegen chemische en fysische effecten en tegen condensatie, die het gevolg kan zijn van de binnen atmosfeer van het gebouw. Bovendien moet het draagvermogen van sandwichpanelen, ontworpen met het isolatiemateriaal dat past bij de behoeften van het gebouw, correct worden berekend op basis van de belasting die ze zullen dragen.

Voordelen van sandwichpanelen

De juiste eigenschappen van samengestelde sandwichpanelen maken deze produkten geschikt voor de bouw. De laatste jaren zijn er weinig activiteiten ondernomen om deze panelen op de bouwmarkt van het land te produceren. Toch zijn er nog veel ongebruikte mogelijkheden voor het gebruik van dergelijke panelen in grote steden die met ruimtegebrek kampen.

Het sandwichpaneel is een zeer effectieve isolatielaag in de bouw. Maar het wordt het meest gebruikt bij de productie van de doos. In feite wordt het sandwichpaneel gebruikt om de wanden van de doos te produceren. Het sandwichpaneel heeft een isolerende laag van polyurethaan, gescheiden tussen twee metalen lagen. In feite heeft het sandwichpaneel vele toepassingen en kenmerken, waaronder Een isolerende laag voor het doordringen van de temperatuur in de cabine en de kist. In feite voorkomt deze laag de ingang van warmte en kou. Daarnaast zijn de roestwerende en ijzeroxide eigenschappen een kenmerk van het sandwichpaneel. Ook andere voordelen van het sandwichpaneel zijn de anti-vocht eigenschappen Het voorkomt het binnendringen van vocht en water. 

https://www.solidowonen.nl/type-isolatiemateriaal