Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten kweeklampen voor kamerplanten

Een kweekverlichting is een lichtbron die is ontworpen om voldoende verlichting te bieden voor de groei van planten. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en worden vooral gebruikt voor kamerplanten.

Er zijn twee hoofdtypen kweeklampen: TL-lampen en LED-lampen. Fluorescerende lampen zijn geweldig voor kamerplanten omdat ze veel warmte creëren waardoor de plant groeit, terwijl LED-lampen niet veel warmte creëren, dus ze zijn beter geschikt voor buitenplanten.

De beste manier om erachter te komen welk type licht uw plant nodig heeft, is door de verpakking te lezen of met een expert in uw plaatselijke tuinwinkel te praten

Basisprincipes van kamerplanten en de beste soorten kweeklampen om te gebruiken

Kamerplanten zijn een geweldige manier om leven en kleur in je huis of kantoor te brengen. Ze zorgen ook voor de nodige zuurstof, wat een must is voor onze gezondheid. Maar voordat je er een in je huis of kantoor plant, moet je het juiste type kweeklamp hebben.

Er zijn tegenwoordig veel soorten kweekverlichting op de markt. Sommige zijn meer geschikt voor bepaalde planten, terwijl andere gemakkelijk op elke plant kunnen worden gebruikt. Het beste type licht hangt af van wat u van uw plant wilt en in wat voor omgeving u wilt dat het gedijt.

De twee belangrijkste soorten kweekverlichting die beschikbaar zijn, zijn fluorescerende en LED-lampen. Fluorescentielampen bieden een volledig spectrum dat ideaal is voor planten die fel licht nodig hebben, zoals cactussen en de meeste vetplanten. LED-lampen bieden meer controle over de verlichtingsniveaus en zijn efficiënter dan fluorescentielampen

Verschillende soorten TL-lampen en LED HPS-kweeklampen

Fluorescentielampen worden meestal gebruikt voor het kweken van planten binnenshuis of in kassen. Ze zijn meestal te vinden in de vorm van een lichtarmatuur of buis, terwijl LED HPS-groeilampen eerder als een op zichzelf staand armatuur worden gevonden.

Veel mensen zijn ertoe gebracht te geloven dat fluorescentielampen alleen voor planten werken, maar dit is niet waar. Fluorescentielampen kunnen ook worden gebruikt voor het kweken van bloemen en groenten, evenals andere kamerplanten zoals cactussen, Afrikaanse viooltjes en philodendrons.

https://www.koopjetuinkas.nl/kweek-accessoires/kweekverlichting