Solido Wonen
Image default
Verbouwen

Je keuken en eetkamer stylen? 4 tips!

Er zijn maar weinig kamers die zoveel aandacht vereisen. De keuken en eetkamer vormen vaak het hart van het huis. Ze moeten dus ook stijlvol en functioneel zijn. Een van de beste tips bij het stylen van de keuken en eetkamer is om te investeren in een ronde houten eettafel. Op deze manier wordt je keuken en eetkamer een esthetisch aangename en functionele ruimte in je huis.

Fleur de eethoek op

Eetkamers zijn vaak het eerste wat mensen zien als ze je huis binnenlopen. Het eetgedeelte is een geweldige plek om wat kleur en persoonlijkheid toe te voegen, maar je wilt dat het de rest van je inrichting aanvult. Je kunt het beste lichtgekleurde stoelen, keukenfrontjes, tafels, vloeren en gordijnen kiezen als je donkere tinten gebruikt in andere delen van je huis. Als je zwarte keukenkasten en witte muren hebt, kies dan voor lichtgekleurde stoelen met donkere kussens of zelfs zwarte als dat beter bij je stijl past.

Zonering maken

Je keuken en eetkamer zijn twee verschillende ruimtes met hun eigen doeleinden, dus je moet ze als zodanig stylen. Gebruik verschillende meubelstukken in elk gebied om een ​​duidelijk onderscheid tussen de gebieden te maken. Als je bijvoorbeeld wilt dat de eettafel formeler is dan het aanrecht in de keuken, gebruik dan een elegante eettafel terwijl je een informele ontbijtbar in de keuken maakt. Kies verfkleuren die weerspiegelen hoe elk gebied zal worden gebruikt. Denk ook aan textuur. Linoleum is duurzamer dan houten vloeren voor drukbezochte ruimtes zoals keukens, maar voelt in het begin ook koud aan op blote voeten. Tapijt zorgt voor wat warmte onder de voeten. Maak keuzes die zowel functioneel zijn als bij je stijl passen.

Een persoonlijk tintje toevoegen

Persoonlijke accenten zijn een rage in huisdecoratie. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om persoonlijkheid en leven aan je ruimte toe te voegen. Ze kunnen een gebied tot leven brengen. Je kunt bijvoorbeeld foto’s van familieleden of dierbaren, schilderijen waar je van houdt of andere betekenisvolle items zoals familiestukken ophangen. Er zijn elementen die een ruimte uitnodigender maken. Je kunt bijvoorbeeld zachte verlichting of kaarsen op tafel gebruiken wanneer je gasten over de vloer hebt voor het diner.

Probeer contrasterende kleuren en vormen

Contrasterende kleuren en vormen helpen om een ​​gedurfd statement te maken in je keuken of eetkamer. Het samensmelten van deze elementen kan zorgen voor een visueel interessante ruimte die zich onderscheidt van de rest. Wees creatief, en je zult zeker iets creëren dat perfect past!