Solido Wonen
Image default
Aanbiedingen

Vijf feiten over schoon drinkwater

 

Schoon drinkwater is onmisbaar voor de gezondheid en het welzijn van de mens. Het helpt ons lichaam gehydrateerd te houden, bevat belangrijke mineralen en elektrolyten, en kan helpen giftige stoffen uit het lichaam te spoelen. Helaas is toegang tot schoon drinkwater niet altijd gemakkelijk. In veel delen van de wereld is vervuild of onveilig drinkwater een voortdurend probleem. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over schoon drinkwater omdat het onmisbaar is in het leven. Deze blog vertelt je meer over schoon drinkwater.

1. Onmisbaar voor je gezondheid

Schoon drinkwater is essentieel voor de gezondheid en het welzijn. Het helpt door water overgedragen ziekten en andere ziekten, zoals cholera, tyfus en diarree, te voorkomen. Het helpt ook je lichaam gehydrateerd te houden, bevat belangrijke mineralen en elektrolyten, en kan helpen gifstoffen uit het lichaam te spoelen.

2. Schoon drinkwater dringt armoede terug

Toegang tot schoon drinkwater kan de armoede terugdringen doordat er minder tijd nodig is om water te halen bij afgelegen bronnen en doordat er middelen vrijkomen voor andere activiteiten. Schoon drinkwater kan ook de verspreiding van ziekten tegengaan, wat vooral belangrijk is in ontwikkelingslanden met beperkte middelen voor gezondheidszorg.

3. Beschermt het milieu

Schoon drinkwater helpt ons milieu te beschermen door de vervuiling door afvalwater en industrieel afval dat in onze waterwegen terecht kan komen te verminderen. Het vermindert ook de afspoeling van meststoffen en pesticiden uit de landbouw die kunnen onze waterbronnen vervuilen.

4. Klimaatverandering beïnvloedt de toegang tot schoon drinkwater

Klimaatverandering heeft gevolgen voor de beschikbaarheid van schoon drinkwater in veel delen van de wereld door veranderingen in neerslag en watercycli, droogtes, overstromingen en andere buitengewone weersomstandigheden. Deze effecten worden sterker gevoeld in ontwikkelingslanden die hebben niet de middelen en de infrastructuur om deze veranderingen aan te pakken.

5. Je kunt je eigen water zuiveren

Er zijn veel manieren om thuis drinkwater te zuiveren, van koken tot het gebruik van een waterfilter of Uv-licht. Koken is een van de eenvoudigste en effectiefste methoden om verontreinigd water veilig te maken om te drinken. Een waterfilter van goede kwaliteit kan bacteriën, parasieten en andere verontreinigingen verwijderen uit vervuild water. Filters en druppels zijn beschikbaar bij careplus shop.