Solido Wonen
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van het kopen van een waterfilter voor je huis voor schoner en gezonder drinkwater

Een waterfilter voor in huis kopen is de beste investering die je kunt doen. Het zal je niet alleen helpen geld te besparen, maar je voorziet jezelf ook van schoner en gezonder drinkwater en een prettiger woonklimaat in huis. Waterfilters zijn een effectieve manier om onzuiverheden uit het water te verwijderen en het klaar te maken voor consumptie. Ze kunnen ook worden gebruikt om schoon drinkwater te produceren in gebieden waar geen toegang is tot drinkbaar water. De voordelen van een water filter kopen voor in je huis zijn talrijk. Het is belangrijk om te begrijpen dat er veel voordelen zitten aan het drinken van gefilterd water en deze voordelen zijn afhankelijk van het type filter dat je aanschaft. 

Waarom filteren?

Watervervuiling is een enorm probleem in de wereld. Het is niet alleen een probleem voor ontwikkelingslanden, maar ook voor ontwikkelde landen. De waterverontreiniging kan het gevolg zijn van natuurlijke bronnen zoals geologische en klimatologische factoren, of van door de mens veroorzaakte bronnen zoals industriële en agrarische afvloeiing, onjuiste afvalverwijdering en lozing van afvalwater. Hoe kunnen we dit probleem oplossen? De beste manier om dit te doen is door een waterfilter voor je huis te kopen. Je zult jezelf ontdoen van alle onzuiverheden die aanwezig zijn in je leidingwater en vers en schoon drinkwater hebben. Veel mensen gebruiken reeds eenvoudige waterfilter systemen met een koolstoffilter. De TDS waarde daalt bij bepaalde systemen met een koolstoffilter naar een waarde van ca 90. Dit betekent nog wel dat er nog veel stoffen achterblijven in het water. ZeroWater krijg de TDS op 0 voor echt puur water.

Wat doet een waterfilter?

Een waterfilter van goede kwaliteit verwijdert chloor, lood, kwik, bacteriën en andere verontreinigingen uit je drinkwater. De voordelen van de aankoop van een waterfilter voor je huis zijn eindeloos. Je krijgt namelijk schoner, gezonder en lekkerder water. Een waterfilter verwijdert alle onzuiverheden uit het water, zoals chloor, lood en andere metalen. Deze onzuiverheden kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid en schade toebrengen aan je organen. Het verwijdert ook giftige stoffen zoals pesticiden en meststoffen die in de landbouw worden gebruikt. Het is een wijs besluit om een waterfilter voor in huis te kopen, omdat het je op de lange termijn geld kan besparen door de noodzaak van gebotteld water of dure thuisbezorging van gebotteld drinkwater te verminderen.

Hoe werkt een effectief waterfilter?

Het filteren van water start met een grof basisfilter welke fijne deeltjes en bezinksel verwijdert. Het water komt vervolgens terecht in een foam verdeler welke het water evenredig verdeeld. Dit zorgt voor een efficiënt en optimaal gebruik van het filter. Het actief koolstof en oxidatie filter filtert diverse verontreinigingen, organische stoffen, chloor en zware metalen. De ionisatie wisselaar haalt vreemde ionen uit het water en verzorgt zuiver drinkwater. Tenslotte zorgt het ultra fijne zeef en non-geweven membraan voor het verwijderen van de ultrafijne deeltjes.

Wat is PFOS?

PFOS is een door de mens gemaakte chemische stof die wordt gebruikt om anti-aanbak kookgerei, waterdichte kleding en vlekbestendige tapijten te maken. Een effectief waterfilter systeem verwijdert PFOS uit je drinkwater. Een waterfilter kan helpen de hoeveelheid PFOS die in je drinkwater terechtkomt te verminderen. Hierdoor wordt je drinkwater schoner, gezonder en veiliger om te drinken.