Solido Wonen
Image default
Energie

Waar vind je midden in de nacht een elektricien?

Een stroomstoring, midden in de nacht! Natuurlijk, wanneer er een stop gesprongen is, is het een koud kunstje om deze weer terug te zetten. Maar wat als het iets anders is, en je er zelf helemaal niet uitkomt? Het liefst wil je een elektricien 24 uur per dag kunnen bereiken met de problemen die je hebt. Bij een stroomstoring kan immers elke minuut tellen. Thuis, wanneer de vriezer langzaam begint te ontdooien. Maar ook op het werk, waar sommige machines tegenwoordig 24 uur per dag moeten draaien is het handig om meteen een elektricien in te kunnen schakelen.

In de industrie is het heel normaal

Veel grote bedrijven hebben hun eigen technische dienst, inclusief elektricien. In de koeling industrie, bijvoorbeeld wanneer het gaat om melktanks bij agrarische bedrijven, is er vaak sprake van een groep elektriciens met storingsdienst. Wanneer het nodig is, springen zij in hun busje om ze snel mogelijk de problemen op te lossen. Melk is immers een kostbaar goed, dus de extra kosten voor deze service zijn het prima waard. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook steeds meer gewone elektriciens die als extra service 24 uur per dag beschikbaar zijn. Handig, want ook gewone huishoudens zijn steeds meer afhankelijk van elektriciteit. 

Zoek je elektricien ruim vóór het nodig is

Ben je op zoek naar een goede elektricien die 24 uur per dag beschikbaar is bij jou in de buurt? Informeer alvast over alle mogelijkheden bij verschillende aanbieders. Mocht er een elektricien zijn met een 24-uursservice, zorg dan dat je zijn tarieven al weet: vaak gaan deze bij nacht en ontij omhoog. Zorg er ook voor dat je het telefoonnummer van de elektricien van jouw keuze alvast ergens hebt opgeschreven: niks onhandiger dan in het donker zonder licht nog op zoek moeten naar het juiste nummer. Alles gedaan en geregeld? Dan hoef je voor een stroomstoring niet meer bang te zijn