Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Waarom is productduurzaamheid belangrijk?

Ongeacht het product in kwestie, duurzaamheid is altijd een belangrijk punt van zorg, zeker bij Star Cooling. Als slechts een enkel aspect van het productieproces van een product, heeft het een verrassend brede reeks implicaties. Dit omvat niet alleen de praktische voordelen die het biedt, maar ook de economische en ecologische voordelen die het biedt. Dus deze week op de blog kijken we precies waarom productduurzaamheid altijd belangrijk is.

De praktische voordelen

Het is duidelijk dat de fysieke duurzaamheid van een product veel directe praktische voordelen heeft voor de eindgebruikers. Het gemakkelijkste voorbeeld om te gebruiken is dat van opslag. Opslagcontainers (zoals onze eigen bakken voor intern transport) moeten in de regel duurzaam zijn – als ze barsten of barsten, kost het u niet alleen de prijs van het vervangen van de containers zelf, maar vaak ook hun inhoud. Laten we zeggen dat dierenvoer of zelfs chemische samenstellingen op de grond terechtkomen, is voor niemand een goed scenario.

 

Aan de andere kant moeten kunststofproducten die zijn vervaardigd met rotatiegiet processen om andere redenen taai en duurzaam zijn. Veiligheidsproducten zoals kunststof veiligheidstrappen moeten natuurlijk het gewicht van hun gebruikers kunnen weerstaan, of ze zijn per definitie ongeschikt voor hun doel. Duurzaamheid is dan ook vaak de sleutel tot de functionaliteit van het product.

Duurzaamheid maakt dingen zuiniger

Hoewel duurzame producten in eerste instantie vaak wat duurder zijn, worden die initiële kosten op de lange termijn snel gecompenseerd. Goedkopere, minder duurzame producten zijn van nature vatbaar voor veel vaker kapot gaan, wat betekent dat reparatie- of vervangingskosten snel kunnen oplopen, waardoor ze uiteindelijk duurder worden. En als het uw eigen op maat gemaakte product is dat u aan klanten verkoopt, zal die financiële ergernis waarschijnlijk leiden tot verlies van loyaliteit aan uw merk!

 

U begrijpt dan waarom het een veel beter idee is om producten te maken die vanaf het begin duurzamer zijn. Met onze duurzame warmtepompboiler, beweegt u zich in de goede richting naar gasloos wonen en krijgt daarbij ook lage energiekosten.

Duurzame producten zijn milieuvriendelijker

Deze is misschien niet zo voor de hand liggend. Alle producten, duurzaam of niet, gebruiken toch toch allemaal dezelfde grondstoffen? Ja, maar hoe langer een enkel product meegaat, hoe meer tijd het milieu heeft om de materialen terug te winnen die zijn gebruikt om het te maken.

 

Hier is een veelvoorkomend voorbeeld dat in de branche wordt gebruikt om dit scenario uit te leggen. Het bouwen van een blokhut houdt in dat er bomen worden gekapt om aan die stammen te komen. Om duurzaam te zijn, moet de structuur minstens zo lang meegaan als die bomen nodig hebben om opnieuw te groeien. Op deze manier heeft onze natuurlijke omgeving meer tijd om volledig te herstellen voordat de cyclus opnieuw begint. Dit geldt ook op grotere schaal, en deze duurzaamheid is een van de vele redenen waarom het wenselijker is om hoogwaardige producten te maken met een uitstekende mate van duurzaamheid.

 

Hier bij Starcooling leggen we de nadruk op het zo duurzaam mogelijk maken van al onze producten en zijn we trots op de kwaliteit van de producten die we maken. Starcooling werkt alleen met A-merk producten, topkwaliteit montagematerialen. Hiermee bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Twijfel dus niet en bekijk ons ruime assortiment aan oplossingen en ontdek hoe u energie kunt besparen of duurzaamheid kunt opwekken.