Solido Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wassen met respect voor het milieu

Ecologisch reinigen dankzij Klok

Wassen met respect voor mens én milieu! Dat is al meer dan 100 jaar hét motto van Klok! De geschiedenis gaat terug naar 1902, toen zeepfabriek de Klok is begonnen met het maken van… tjah, zeep. Oprichter Johannes Lodewijk uit Apeldoorn besloot om het familiebedrijf op te richten in Heerde, vlak bij de Veluwe. Met de beroemde uitspraak “Hier wordt zeep gemaakt die klinkt als een klok” is tevens de basis gelegd voor de naam van het bedrijf en haar producten.

Als eerste in Nederland toonaangevend met respect tot het milieu

Het is geen verrassing dat de producten van Klok hoog worden aangeschreven vanwege hun ecologisch vriendelijke samenstelling. Zo was Klok het eerste bedrijf met een volledig fosfaatvrije wasmiddel op de Europese markt en was het ook Klok die als eerste een compacte waspoeder in haar assortiment opnam. Als kers op de taart was het (eindelijk) in 2001 dat Klok de enige juiste waardering kreeg en dat was het Europees Ecolabel keurmerk. De meest recente uitvinding is de volledig fosfaatvrije vaatwastabletten met volledig wateroplosbare folie. Ideaal om te gebruiken omdat het je geen vieze vingers meer geeft.

Ecologisch wassen is tevens dé oplossing voor mensen met huidallergie

Klok zou Klok niet zijn als het 2 stappen vooruit zou denken. Want hoewel de focus van Klok ligt op het aanbieden van hoogwaardige ecologische schoonmaakmiddelen, zijn de producten van Klok ook gefabriceerd zonder parfum en kleurstoffen. Deze unieke eigenschap heeft bijgedragen aan het Huid Allergie Keurmerk van de Huidfonds. De keurmerk wordt pas verstrekt na een strenge selecte en keuring van een commissie van onafhankelijke dermatologen en deskundigen. Dit maakt de producten van Klok de enige juiste voor mensen met een gevoelige huid of huidallergieën.

Sinds 2018 ook het Asthma Allergy Nordic Label

Recent is Klok met haar vaatwastabletten ook toegetreden tot de Asthma Allergy Nordic Label. Het aantal mensen met de diagnose astma of allergieën neemt toe. Dit heeft geleid tot het oprichten van de Asthma Allergy Nordic. Wanneer het logo op een product te zien is betekent dat het product geen parfum bevat en dat is een goed teken voor mensen die leiden aan astma, allergie of andere gevoeligheid voor parfums en allergenen.

Klokbox

Benieuwd of de ecologische wasmiddel, ecologische vaatwastabletten, allesreiniger of wc reiniger iets is voor jou? Bestel dan extra voordelig de handige Klokbox. Deze doos bevat van elk Klok product 1 sample zodat klanten kunnen ervaren wat het voordeel is om ecologisch te wassen. De klokbox kost tijdelijk €19,95 met gratis verzending.

https://www.klok-eco.nl/