Solido Wonen
Image default
Werken studeren en hobby

Tevreden werknemers

Zonder werknemers kan een bedrijf niet bestaan, daarom is het belangrijk om de werknemers tevreden te houden. Dit lukt in Nederland aardig goed, want 74 procent van alle werknemers is tevreden over het werk. De Nederlanders zijn dan ook de gelukkigste werknemers van Europa. Dit is niet zomaar een titel, maar eentje om trots op te zijn. Maar hoe komt dat zo tot stand?

Bij dit onderzoek is gekeken naar de volgende aspecten: goede arbeidsvoorwaarden, goede relatie met collega’s, goede werk-privébalans, motivatie en complimenten van het management.

Goede arbeidsvoorwaarden betekenen tegelijkertijd ook motivatie om te werken. Wanneer het werken de moeite waard is en onder fijne werkomstandigheden plaatsvindt doet dit het geleverde werk ten goede. Net als wanneer er een fijne klik is tussen de collega’s onderling is het gezellig om naar werk te gaan om weer een leuke dag te hebben samen met je collega’s. ook helpt het als zaken zoals loonverwerking goed geregeld zijn. Dit houdt de werknemers tevreden. Hiervoor gebruiken veel bedrijven online salarisadministratie software.

Een goede balans tussen je werk- en privé situatie zorgt ervoor dat je minder stress ervaart. Volgens het onderzoek ervaart 32 procent van de Nederlanders nooit stress omtrent werk. Ook dit zorgt voor een hoge tevredenheid over het werk.

Jongere werknemers zien hun loopbaanontwikkeling positiever in dan oudere werknemers. Dit komt vooral omdat het lastig is om op oudere leeftijd een nieuwe baan te zoeken en je vaak lang bij hetzelfde bedrijf werkt. Voor de jongeren zijn er nog een hele hoop doorgroeimogelijkheden mogelijk.

Daarnaast is de betrokkenheid erg belangrijk. Hiermee wordt bedoeld dat de werkgever weet wat er allemaal in het bedrijf speelt en zich hierbij betrokken voelt. Dit voorkomt dat de werknemer het idee krijgt dat hij of zij alleen maar verplichte taken moet uitvoeren. Ook is het van belang dat de werkgever niet ver boven de werknemers staat, maar ook een goede band met hun heeft.

http://www.cbbs.nl