Solido Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat een loodgieter allemaal doet

Het beroep loodgieter is bij iedereen wel bekend, maar wat zo’n loodgieter allemaal doet dat weet niet iedereen. Loodgieters zijn er in vele soorten en maten, en hebben vaak een allround vakgebied.  Niet alleen bij verstopte riolering of lekkages bel je een loodgieter, er is nog veel meer waar je een professionele vakman voor in kan schakelen.

Gas- en waterwerkzaamheden

Gas en waterwerkzaamheden: hier staan loodgieters om bekend, dit is echt vakwerk. Het aansluiten en onderhoud van waterleidingen is echt het vakgebied van een loodgieter.  Voor het aansluiten en onderhouden van de gasleidingen heb je een expert op dit gebied nodig. Je wilt toch met een veilig gevoel in je huis wonen en je daar geen zorgen over maken. Een loodgieter is van alle techniek en veiligheidsnormen op de hoogte om zo de gasleidingen zorgvuldig aan te sluiten. Voor het onderhoud van de cv ketel is een loodgieter net zo deskundig en ook dit is belangrijk om door een vakman te laten doen zodat je er weer warmpjes bijzit.

Dakbedekking leggen en onderhoud

Niet alleen voor leidingwerk maar ook voor reparaties of vervanging van dakbedekking kun je een loodgieter bellen. Een lekkage van het dak kan voor veel vervelende problemen zorgen. De lekkage wordt vaak laat opgemerkt en de locatie van het lek is moeilijker te bepalen dan je zou denken. Water stroomt namelijk niet altijd in een rechte stroom naar beneden maar trekt in de muren en zorgt daar dan voor problemen. Zodra je dus merkt dat je een lekkage hebt, wacht dan niet te lang want het kan best zo zijn dat deze lekkage al dagen of zelf weken bestaat, waardoor de schade ook veel groter is dan het lijkt.  Controleer dus regelmatig de daken van je woning of kantoorpand.

Verstoppingen verhelpen

Loopt het douchputje, de wastafel of nog erger de wc niet meer leeg, dan heb je last van één of meerdere verstopte leidingen. Dit zorgt voor een hele ongemakkelijke situatie en alsof dit nog niet erg genoeg is vaak gaat dit gepaard met een vieze geur of muffe lucht. Niet fijn en ook niet gezond. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met chemische middeltjes of met de oude vertrouwde ontstopper, een vervelend klusje. Als de verstopping zich dichtbij de opening bevindt dan wil dit nog weleens helpen, maar vaak zit de verstopping veel dieper in de leidingen en heeft het weinig tot geen resultaat. Dan is het de hoogste tijd om de loodgieter te bellen.

Lekkage voorkomen en genezen

Wanneer door slecht of veroudert leidingwerk er een lekkage ontstaat dan zorgt dit meestal voor veel schade aan je huis. Denk hierbij aan vochtplekken in de muren of schade aan de vloer. Een loodgieter beschikt over moderne apparatuur, kennis en ervaring om het lek meestal snel en vakkundig op te sporen. Wanneer het lek gevonden is dan moet je er nog wel bij kunnen komen. Dit is soms lastig want de meeste leidingen zijn mooi weggewerkt in de muren of onder de vloer. Maar voor een loodgieter is dit geen probleem maar een uitdaging.

https://loodgieter-rotterdam.nu/