Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wat kun je laten doen bij een gevelrenovatie?

De gevel van jouw huis is een zeer belangrijk onderdeel van het exterieur ontwerp, omdat het de stijl bepaalt voor de rest van het gebouw. En het is ook belangrijk vanwege de impact op de energie-efficiëntie. Gevels kunnen om vele redenen gerenoveerd worden: jouw gevel is beschadigd of veroudert, je doet een woninguitbreiding of je wilt de woning verkopen, enz. Jouw gevel verbouwen is een belangrijke investering maar biedt je ook tal van voordelen. Een gerenoveerde, geïsoleerde gevel verhoogt de waarde van jouw huis. Als het tijd is om jouw eigendom te verkopen, is dit een goede investering. Potentiële kopers zullen een woning met een nieuwe gevel waarderen, dus het kiezen van de juiste materialen voor jouw gevelrenovatie is erg belangrijk. Geef prioriteit aan resistente en duurzame producten zoals natuursteen, goedkoper dan andere bekledingsmaterialen. Het voegt economische waarde toe aan elk huis en gaat een leven lang mee.

Het renoveren van jouw gevel op de juiste stropdas is essentieel om extra kosten te vermijden. Goed onderhoud kan de levensduur van het gevel verlengen en toekomstige problemen of schade voorkomen. 

Wat is gevelstucwerk?

Gevelstucwerk is een buitenwandafwerking waarbij een beschermlaag aan de buitenzijde van de muur wordt gezet. De ontwikkeling van duurzame gevelmaterialen die gebouwen kunnen beschermen tegen omgevingsfactoren zoals hitte, wind en regen, is een primaire factor in de groei van de vraag. Het soort gevel dat je kiest, speelt een grote rol om jouw gebouw zowel esthetisch als functioneel te laten opvallen. 

Maar wat kun je allemaal laten doen bij een gevelrenovatie? In deze blog geven we je een aantal voorbeelden van wat je kunt doen en wat de voordelen hiervan zijn. 

Gevel isolatie 

Geïsoleerde gevels zijn in elkaar grijpende, composiet metalen panelen of betonpanelen met isolatie tussen interne en externe betonelementen. Bij gelijkvloerse en laagbouw industriële gebouwen worden vaak geïsoleerde staalplaten toegepast. De panelen zijn meestal ontworpen om in één richting te overspannen, verticaal of horizontaal. Oude en beschadigde muren kunnen ook worden omgezet in goed geïsoleerde muren met traditioneel of modern pleisterwerk. Wie ervoor kiest om naast uitwendige metamorfose buiten stucwerk te combineren met gevelisolatie, kan veel energiekosten besparen. Als je geïnteresseerd bent, is gevel isolatie in Weert ook zeker mogelijk!

Stalen gevel

In moderne gevelsystemen kunnen diverse stalen onderdelen worden toegepast, zoals stalen profielplaten en composiet panelen, platte en starre cassettepanelen met omgeslagen randen, licht stalen invulwanden, holle stalen profielen, RVS beglazingsdraagsystemen, enzovoorts. Een stalen gevelsysteem biedt een verscheidenheid aan kleuren en oppervlaktestructuren zijn ook mogelijk. Het minimaliseert ook de belastingen op de draagconstructie. Het is ook een installatie in mindere tijden. Staal is namelijk onbrandbaar en bestand tegen beschadigingen in gevelpanelen. 

Zonwering gevel

Wat is dat nou? Zonwering gevel is een vorm van zonwering die kan worden gebruikt om de hoeveelheid zonnewarmtewinst en zichtbaar licht dat wordt binnengelaten in een gebouw te optimaliseren. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op je energieverbruik in huis, het beschermt tegen oververhitting en verblinding op warme of zonnige dagen.

Als je een stijlvolle en eigentijdse gevel wilt, moet je de manier waarop deze eruitziet veranderen. Geef het een frisse uitstraling door ramen te vervangen, deuren te schilderen of een natuurstenen bekleding te installeren met behulp van innovatieve materialen.