Solido Wonen
Image default
Woningen

Zó stijl je een minimalistisch interieur

Weinig accessoires, rustige kleuren, strakke lijnen en een opgeruimd huis passen bij de minimalistische interieurstijl, want bij deze stijl geldt: less is more! Door voor een minimalistisch interieur te gaan met weinig accessoires en printjes zorg je voor rust in huis én in je hoofd. Zo kom je altijd fijn thuis na een lange dag werken. Spreekt dit jou aan? Lees dan in deze blog hoe jij jouw interieur omtovert tot een minimalistisch paradijs!

Zachte en rustgevende kleuren

De basis van een minimalistisch interieur ligt bij het kleurpalet dat je gaat toepassen binnen jouw inrichting. Hier kun je vervolgens je meubels en accessoires op afstemmen. Geschikte kleuren voor binnen een minimalistisch interieur zijn natuurlijke en lichte kleuren als beige, wit of zachte bruin- of grijstinten. Door je muren, vloer en meubels binnen een bepaald kleurpalet te houden, creëer je eenheid in huis en een strakke en luxe look. Wil je toch graag kleur toepassen? Kies er dan voor om met behulp van accessoires op subtiele wijze kleur in huis te brengen. Doe dit bijvoorbeeld door kussentjes op de bank te leggen of een schilderij aan de muur te hangen. Vermijd het gebruik van te veel kleuren en printjes.

Strakke meubels

Binnen een minimalistisch interieur functioneren meubels als een praktische en comfortabele toevoeging aan je huis. Sierlijke vormen en opvallende kleuren passen niet bij deze interieurstijl. Kies voor meubels met strakke en rechte lijnen, zoals een rechthoekige keukentafel en een strakke bank.

Binnen deze stijl worden alleen meubels geplaatst die ook daadwerkelijk een functie hebben. Bijzettafeltjes, een poef of een sierlijke fauteuil zonder een daadwerkelijke functie kun je dus beter achterwege laten. Doordat je goed nadenkt over de meubels die je plaatst, wordt je inrichting niet te vol en te druk, waardoor de ruimtes in huis ook meteen een stuk ruimtelijker lijken!

Lichtinval

Natuurlijk licht maakt dat je minimalistische inrichting nog mooier en beter tot zijn recht komt. Door het gebruik van zachte en lichte kleuren binnen deze interieurstijl wordt natuurlijke verlichting weerspiegeld. Ook op andere manieren kun je ervoor zorgen dat natuurlijk licht goed wordt weerspiegeld, zodat jouw interieur een lichte en ruimtelijke uitstraling krijgt. Plaats bijvoorbeeld een hoogglans tafel in de keuken of woonkamer en hang een spiegel aan de muur op een slimme plek.

Wil je voldoende natuurlijk licht binnen laten komen, maar ook voldoende privacy hebben? Zorg ervoor dat deze twee elementen goed samengaan met behulp van raamdecoratie. Door plisségordijnen voor je raam te plaatsen, zorg je voor balans tussen lichtinval en privacy. De plisségordijnen van ilumio beschikken over een top down bottom up functie, waardoor de boven- en onderkant van het gordijn individueel van elkaar kunnen bewegen. Zo kun je jouw raam tot aan de onderkant afsluiten voor voldoende privacy, en kun je aan de bovenkant een strook openlaten, zodat er voldoende daglicht binnenkomt!  Voor prachtige plisségordijnen en andere soorten raamdecoratie kun je terecht bij ilumio raamdecoratie.

Accessoires: less is more

Wees niet bang, ook binnen een minimalistisch interieur kun je accessoires toe passen! Zo kun je een persoonlijke draai geven aan jouw interieur. Maar let wel op: less is more! Om jouw interieur minimalistisch te houden, moeten er niet te veel accessoires en tierlantijntjes worden toegepast. Een eyecatcher zoals een enkel schilderij of poster aan de muur kan al sfeer toevoegen aan jouw inrichting! Ook met behulp van een paar kaarsjes hier en daar, een simpele en stijlvolle spiegel aan de muur of kussentjes met een kleurhint op de bank haal je op een subtiele manier gezelligheid in huis. Juist doordat je niet te veel accessoires plaatst en de inrichting minimalistisch houdt, vallen de paar accessoires die je wél plaatst extra goed op. Zo kun je een statement maken in je eigen huis!

Opgeruimd staat netjes

Zorg er tenslotte voor dat je huis altijd een strak en opgeruimd uiterlijk heeft door kleine dingen en overbodige spullen op te bergen. Plaats een kast in huis met strakke lijnen die over voldoende opbergruimte beschikt, zodat je hier spullen in kunt opbergen die je niet elk moment van de dag nodig hebt. Zo creëer je rust in huis en behoudt jouw inrichting een strak uiterlijk!