Solido Wonen
Image default
Woningen

Prachtige woonbestemming aan het strand

Koester jij al heel je leven de droom om aan het strand te wonen? Wacht dan niet langer en begin vandaag nog met het waarmaken van je droom. Door aan het strand te wonen is het ’s zomers natuurlijk heerlijk genieten, maar ook in de winter is het geweldig om een strandwandeling te maken. In dit blogartikel gaan we een aantal prachtige woonbestemming aan het strand uitlichten voor je. Zowel in het binnen- als het buitenland.

In Nederland 

Nee, om aan het strand te wonen hoef je niet persé naar het buitenland. Ook in Nederland zijn er namelijk meer dan genoeg plaatsen waar je heerlijk kunt genieten van de zilte zeelucht. Denk bijvoorbeeld aan het wereldberoemde Scheveningen of het levendige strand van Hoek van Holland. Wel zijn dit de wat bekendere plaatsen en vooral ’s zomers kan het hier behoorlijk druk worden. Ben je op zoek naar meer rust? Dan zijn er bijvoorbeeld in Nederland prachtige plekken te vinden, zoals bijvoorbeeld Renesse of Westkapelle.

In Frankrijk

Vooral richting het zuiden van Frankrijk vind je prachtige steden en dorpen die direct aan zee liggen. Denk bijvoorbeeld aan Marseille en Nice. Deze steden bieden alles wat je van een grote stad mag verwachten, maar wanneer je even genoeg hebt van de drukte kan je lekker uitwaaien of natuurlijk zonnen op het strand. Wanneer je je toch in de Côte d’Azur bevindt is het ook een aanrader om een bezoekje te brengen aan Monaco.

In Spanje

Spanje staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Zowel in de Costa Blanca als de Costa del Sol vind je meer dan genoeg sfeervolle dorpen en steden terug waar je binnen enkele minuten het strand op loopt. Zo is een huis kopen in Torrevieja voor ieder gezin aan te raden. Ook Calpe, Malaga, maar bijvoorbeeld ook Valencia zijn aanraders voor iedereen die aan de kust wil wonen in Spanje.

Nederlandse Antillen

Wil je genieten van een tropisch paradijs, maar Nederland toch niet helemaal achter je laten? Dan bieden de Nederlandse Antillen alles waar je naar op zoek bent. Het voordeel is dat je hier ook vandaag de dag nog steeds kunt rekenen op de Nederlandse cultuur en je zal hier dan ook veel landgenoten tegen het lijf lopen. Absolute aanraders zijn de stranden van Aruba waar je van de ene verbazing in de andere zal vallen. Ook Bonaire is prachtig en het is dan ook zeker geen verkeerd idee om een rondreis te maken.