Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

3 voordelen van aluminium kozijnen

 

Vroeger werd hout meestal gebruikt als materiaal voor het produceren van kozijnen. Tegenwoordig worden kozijnen van kunststof en kozijnen steeds populairder. Bezoek website en anders kun je in deze blog lezen hoe het komt dat kunststof en aluminium kozijnen steeds populairder worden en wat de voordelen van deze soort materialen zijn.

Kunststof en aluminium hebben een moderne, stoere look

Je kunt aluminium kozijnen makkelijk herkennen vanwege hun strakke look. Dit materiaal wordt om deze reden ook steeds vaker gebruikt bij het bouwen van nieuwe woningen, maar ook om een klassiek gebouw een rauwer randje te geven. Aluminium profielen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, maar voornamelijk in grijze tinten. Je ziet ze echter ook steeds vaker in lichte kleuren. Door de vele mogelijkheden van aluminium is er altijd wel eentje die bij jouw woning past.

Aluminium is een ijzersterk materiaal

Aluminium is sterk en gaat niet snel kapot. Het is een hoge kwaliteit materiaal waardoor de kozijnen niet uitzetten en de weersomstandigheden geen invloed hebben op het materiaal. Een ander voordeel van aluminium is dat het geen vocht opneemt en vuil niet aantrekt. Aluminium kozijnen gaan daarom jarenlang mee en vereisen weinig onderhoud. Vaak worden ze gebruikt voor ramen, maar je kunt ze ook gebruiken voor deuren.

Aluminium is duurzaam

Aluminium is een hartstikke duurzaam materiaal. Je kunt het totale product recyclen. Aluminium gaat lang mee maar mocht je je kozijnen willen vervangen, dan is het een prettige gedachte dat het gehele kozijn hergebruikt kan worden.

Aluminium is onderhoudsvrij

We weten allemaal dat een woning onderhouden veel tijd en energie kost. Het is dan wel zo fijn als je je kozijnen niet steeds hoeft te schilderen of ze moet vervangen. Hout moet namelijk regelmatig opnieuw geverfd worden, maar aluminium niet. Het is een materiaal dat niet snel vies wordt. Het enige wat je af en toe hoeft te doen is er een doekje overheen halen.

Onderhoud van aluminium kozijnen

Zoals eerder is gezegd, vergt aluminium weinig onderhoud. Een nadeel van aluminium kozijnen is dat het lastig te repareren is zodra het kapot is. Je kunt het niet zo makkelijk repareren als een houten kozijn. Als je weet dat het aluminium in jouw situatie beschadigt gaat raken, dan is het geen goede optie. Je kunt het namelijk niet makkelijk bijverven omdat aluminium een materiaal is dat zich niet zo snel hecht. Dit kan een nadeel zijn wanneer je het overweegt om een aluminium kozijn aan te schaffen. Wil je meer informatie over aluminium kozijnen? Klik hier.