Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Bedrijfsafval regelgeving bij kantoor aan huis

Wanneer je ondernemer bent, dan is het verplicht om afval te scheiden en verwerken. Wanneer je een kantoor aan huis hebt, dan zijn de regels misschien niet helemaal duidelijk voor je. Wat moet je dan eigenlijk doen met je bedrijfsafval? Is het dan bijvoorbeeld slim om met containerverhuur Bedrijfsafval.nl in zee te gaan? Hoe moet je de zaken scheiden? Alles wat je daarover moet weten, is hier bij elkaar gebracht. Zo wordt het voor jou gemakkelijker om de juiste keuzes te maken voor het afval.

Welk afval betreft het?

Wanneer je een kantoor aan huis hebt, is het belangrijk om je afvalstromen goed te scheiden. Wat is huishoudelijk afval en wat is bedrijfsafval? Wat in ieder geval goed is om te weten is dat bedrijfsafval soms gewoon onder huishoudelijk afval kan vallen. Wanneer het veel gelijkenissen toont en de hoeveelheid is beperkt, dan kan je het gewoon bij het wekelijkse ophaalmoment laten meenemen door de afvalverwerker in jouw gemeente. Heb je meer, dan kan een goedkope container via Bedrijfsafval.nl huren een goed idee zijn.

Het afval goed scheiden

Het scheiden van afval is in alle opzichten de beste optie. Het is beter voor de portemonnee. Het is echter vooral ook beter voor het milieu. Het is daarom aan te raden om met meerdere containers te werken om alles goed van elkaar te kunnen scheiden. Zo kan je het ook voordeliger maken. Het is alleen van waarde wanneer je ook echt veel afval hebt in je kantoor aan huis. Wanneer dit beperkt blijft, dan levert het niet veel op. Dit is dan ook een afweging die je eerst moet maken.

Manieren van ophalen

Er zijn verschillende mogelijkheden om van het afval af te komen. Je kan als het weinig is gewoon de ophaaldienst van de gemeente inzetten, zoals eerder aangegeven. Heb je meer afval? Dan kan je ervoor kiezen om zelf naar de milieustraat te gaan om daar je afval af te leveren. Dit kost je natuurlijk wel tijd en geld. Als alternatief kan je daarom ook een apart contract afsluiten met een afvalverwerker. Die kan het dan komen ophalen buiten de vaste momenten om.