Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

4 ultieme schoonmaaktips

Hoe je het ook wendt of keert: iedereen heeft een andere schoonmaakroutine. De een maakt elke dag schoon en de ander doet een keer in de week een grote schoonmaak. Dit geldt zo ook voor schoonmaakmiddelen. Naarmate je vaker schoonmaakt, ontdek je namelijk al snel jouw do’s en don’ts bij het schoonmaken. Of je nu beschikt over dé gouden routine of niet, het is altijd fijn om nieuwe dingen te leren! Daarom geef ik een aantal tips die jij misschien wel kan verwerken in je routine!

  1. Eerst opruimen

Een fout die vaak wordt gemaakt, is dat mensen direct beginnen met schoonmaken. Maar dit zorgt ervoor dat je een belangrijke stap overslaat, namelijk het opruimen van de woning. Als alles is opgeruimd, kun je namelijk het best schoonmaken. Dit zorgt voor een overzichtelijke ruimte, waarin duidelijk is te zien waar er gepoetst moet worden. Ruim je niet op van tevoren? Dan word je waarschijnlijk gehinderd, tijdens het schoonmaken.

  1. Meng geen schoonmaakmiddelen

Een andere belangrijke tip is: mix absoluut geen schoonmaakmiddelen met elkaar! Het klinkt misschien aantrekkelijk om twee middelen te mengen, maar dit is juist niet de bedoeling! Dit creëert namelijk giftige stoffen. Zo zorgt een mix van bleek en ammoniak voor de giftige stof: chloramine. En dit zijn niet de enige gevaarlijke mengsels, dus probeer mixen te vermijden!

  1. Gebruik het wondermiddel: biotex!

Voor veel verschillende doeleinden, bestaat het wondermiddel: biotex! Dit middel is te gebruiken voor je interieur, kleding en nog veel meer spullen. Zo kan je bijvoorbeeld je haarborstel een wasbeurt geven met biotex. Laat de borstel een nachtje weken en hij is weer splinternieuw! Daarnaast kan biotex ook de onaangename geur uit je stofzuiger verbloemen. Zodra je de biotex opzuigt, zal je stofzuiger direct fris ruiken!

  1. Ga voor een afwasborstel

Om er zeker van te zijn dat alles goed schoon wordt, is het aan te raden om een afwasborstel te gebruiken. Een borstel houdt namelijk minder bacteriën vast dan een spons. Het is eenvoudig te gebruiken voor zowel de handwas als de wasbak. Ook kan je de borstel af en toe in de vaatwasser doen. Zo garandeer je dat alle vuile restjes uit de borstel worden verwijderd.