Solido Wonen
Image default
Badkamer en toilet

Badkamer renovatie; zelf doen uitbesteden?

Wanneer je al een geruime tijd in je huis woont, kun je op een punt komen dat je de badkamer wilt renoveren. Het renoveren kun je niet zomaar even doen. Daar gaat een grondige voorbereiding aan vooraf. Je moet niet alleen de badkamer slopen, maar je moet vooraf een plan hebben gemaakt wat je allemaal wilt gaan doen. Het is mogelijk dat je misschien alleen maar een nieuw bad of douche wilt hebben. Wanneer dat het geval is, zijn de werkzaamheden nog wel te overzien. Als je echter heel de badkamer wilt aanpakken en sanitair wilt gaan verplaatsen, moeten er ook aansluitingen verlegd worden. Woon je in de Den Haag of in de omstreken daarvan, dan zou je het renoveren van je badkamer kunnen uitbesteden aan Loodgietersbedrijf Anolso uit Den Haag. Daarbij hoort ook bij het verleggen van de leidingen, betegelen, plaatsen van het sanitair en andere werkzaamheden. Je moet daarvoor eerst een offerte door het loodgietersbedrijf Anolso laten maken. Om de prijs wat te drukken, kun je het sloopwerk zelf verrichten. Dat bespaart manuren, dus kosten.

Slopen van de badkamer

Als je de badkamer gaat slopen, moet je nauwkeurig te werk gaan. Het oude sanitair zoals: douchecel, wastafel, toilet en bad moeten op de juiste manier verwijderd worden. Alle leidingen moet worden afgesloten (afgedopt). Wanneer de badkamer is gesloopt, kunnen we op andere plaatsen in huis gewoon van het water gebruik maken. Ook de wand en vloertegels moeten worden verwijderd.

De ingehuurde loodgieter

Voor een badkamer renovatie in Den Haag zal de loodgieter een planning maken, voordat hij aan de klus begint. Wanneer de planning is gemaakt, nadat de badkamer is gesloopt, begint hij met het uitzetten van de maten. Dat zal nauwkeurig moeten gebeuren, omdat hij dan precies kan bepalen waar de aansluitingen moeten komen. Als er geen veranderingen voor het plaatsen van het sanitair zijn, kunnen de leidingen gewoon op de plaats blijven waar ze al zijn aangebracht. Worden er delen van het sanitair veranderd, dan moeten ook de leidingen zoals elektriciteit, en het af- en toevoer van water verlegd worden. Daarvoor moeten sleuven in de muur worden gefreesd.

Plafond

Het kan zijn dat je in je nieuwe badkamer spotjes wilt hebben. Daarvoor kan de loodgieter een verlaagd plafond laten plaatsen. Ook kan er de afzuiging op worden aangebracht. 

Vloerverwarming

Wanneer je tijdens de koude wintermaanden graag warme voeten wilt hebben, kun je in de vloer de verwarming opnemen. Je kunt daarvoor kiezen voor een elektrische vloerverwarming of een die wordt aangesloten op je huidige verwarming. Dat kun je kenbaar maken aan je loodgieter.

Stuken badkamer

Wanneer alle voorbereidingen zijn gedaan, kunnen de wanden gestukt worden. Ook de vloer waar de verwarming inligt kan worden afgesmeerd. 

Aanbrengen coating

De badkamerwanden zullen van een coating worden voorzien om ervoor te zorgen dat de tegels, die er op worden aangebracht, goed hechten. 

Aanbrengen kimband

Alle natte hoeken in de badkamer worden voorzien van kimband. Kimband voorkomt lekkages. Daarna kunnen de wanden en de vloer van de badkamer betegeld worden.

Afmonteren

Het loodgietersbedrijf in Den Haag Anolso zal als laatste het sanitair plaatsen en afmonteren. De firma Anolso uit Den Haag zal de werkzaamheden netjes uitvoeren, zodat je kunt zien dat de werkzaamheden door een vakman zijn gedaan.

https://www.anolso.nl/diensten/renovatie/badkamers/