Solido Wonen
Image default
Aanbiedingen

Black friday 2021 deals

LACK Friday vindt elk jaar plaats op de dag na Thanksgiving, en dit is wanneer veel winkels grote kortingen bieden op producten en goederen die mensen vóór Kerstmis kunnen kopen. In Nederland zal in 2021 black friday zeer extreem uitpakken!

Het enorme wereldwijde retailevenement is een van de grootste op de kalender, met shoppers die massaal in de winkel en online komen om ongelooflijke Black Friday-deals te bemachtigen.

Waarom heet het Black Friday?
De dag kreeg zijn naam omdat het vaak de dag is dat winkels “in het zwart gaan”, wat betekent dat ze genoeg geld hebben om hun kosten te dekken en tegelijkertijd de prijzen te verlagen.

In het VK verwijst de naam traditioneel naar de vrijdag voor Kerstmis, de dag waarop politie en NHS-hulpdiensten anticiperen op extra druk vanwege feestelijke vieringen.

Sinds 2014 wordt de term echter meer geassocieerd met het enorme winkelevenement.

Het staat bij het winkelend publiek bekend als een dag van koopjes die sinds het begin van de 21e eeuw vanuit de VS is overgekomen.

Waar komt Black Friday vandaan?
Het is traditioneel de dag die volgt op Thanksgiving in Amerika en wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstinkopen.

Amerikanen hebben Thanksgiving Day vrij en de volgende dag, dus meestal hebben mensen die deze feestdag vieren vier dagen vrij om te winkelen.

Retailers blijven de afgelopen jaren langer open of beginnen eerder met speciale aanbiedingen om klanten te lokken.

Het idee heeft zich nu over de hele wereld verspreid en veel andere landen nemen ook deel aan de dag of week van waanzinnig winkelen.

Veel winkels hebben nog geen officiële aankondiging gedaan over Black Friday en of ze op Thanksgiving-avond zullen openen.

Verschillende anderen, zoals Walmart, Sam’s Club, Best Buy en JCPenney, zullen vanwege de pandemie tijdens de vakantie gesloten zijn.

In plaats daarvan zullen veel deals op hun sites worden geplaatst om lange rijen ’s nachts en massale drukte te vermijden.

De massa’s mensen zijn gereserveerder in het VK, waarbij de meerderheid van de Britten de laatste jaren ervoor heeft gekozen om online te winkelen.

Maar helaas is het bekend dat de winkelmanie in het Verenigd Koninkrijk tot geweld leidt, omdat mensen ruzie maken over scherp geprijsde gadgets en apparaten.