Solido Wonen
Image default
Bedrijven

De ideale houten planken

Ben jij recent verhuisd? Of ben jij van plan om te verbouwen? Als dit het geval is dan moet jij bij de nieuwe inrichting van jouw woning oog hebben voor de vloer. De vloer is immers een essentieel onderdeel van jouw woning. Mensen zullen erop staan en eventueel naar kijken. Door middel van een passende vloer ben jij in staat om voldoende sfeer te geven in jouw woning. Door middel van een kwalitatieve vloer voorkom jij schade aan het huis en bijvoorbeeld aan de meubels die op de vloer geplaatst wordt. Daarom is het verstandig om bij de keuze voor een houten vloer en voor een ondervloer voldoende aandacht te hebben voor de verschillende opties.

Opties

Er zijn verschillende opties te vinden als jij op zoek bent naar een vloer. Er zijn een aantal vloeren die bijvoorbeeld van kunststof zijn gemaakt en er zijn tevens houten vloeren beschikbaar. Voor de houten vloeren geldt dat deze te vinden zijn in verschillende soorten en maten. Bij het kiezen voor een houten vloer moet jij tevens oog hebben voor de ondervloer. Als de ondervloer nog niet gekocht is dan moet jij ervoor zorgen dat deze past bij de vloer die jij koopt. Voor de houten vloer geldt dat het formaat geschikt moet zijn voor jouw woonsituatie.

Voordelen en nadelen

Het kopen van houten planken heeft een aantal voordelen en een aantal nadelen als gevolg. Bij het plaatsen van een houten plank kan het soms moeilijker zijn om alles goed te besnijden. Toch is dit wel degelijk mogelijk indien jij beschikt over het juiste materiaal om dit te doen. Verder is het belangrijk dat jij hout koopt van de juiste prijs. Soms kan de prijs voor houten planken namelijk vrij duur zijn zonder dat dit samen gaat met hoge kwaliteit. Toch kan een houten vloerbedekking ontzettend veel sfeer en invulling geven aan jouw woning. 

Sfeer en keuzes

De keuzes die jij maakt bij het laten plaatsen of het zelfstandig plaatsen van de vloer hebben veel invloed op de sfeer die jij creëert. Door een mooie houten vloer te plaatsen vorm jij de basis voor een authentieke sfeer die in jouw woning hangt. Aan de hand van schilderijen en meubels kan jij deze sfeer vervolgens verder vormgeven. Bij het plaatsen van een houten vloer is het erg belangrijk dat schade wordt voorkomen. Naast de sfeer die houten planken geven is de kwaliteit van deze planken natuurlijk net zo belangrijk. Zorg er dus voor dat jij bij het aanschaffen van houten planken informatie leest over het voorkomen van bijvoorbeeld vochtschade. Op deze manier kan jij de kwaliteit van houten planken geven.

Plaatsen van de vloer

Bij het plaatsen van de vloer moet jij voldoende rekening houden met het feit dat niet alles perfect zal passen. Helemaal als jij de houten planken legt in de keuken of in de gang dan zal dit als gevolg hebben dat er een aantal planken niet direct passen. Door middel van besnijden en bewerken kan jij de planken vervolgens toch plaatsen. Zorg ervoor dat er geen lege ruimtes ontstaan tussen de vloer en de planken.

Tip: Voor de mooiste houten vloeren kijk je op LAB21.nl.