Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Verhoog de sfeer met een elektrische open haard

Als het buiten koud is, is het heerlijk om lekker binnen met een warme drank en een goed boek bij de open haard te zitten. Open haarden hebben echter nogal wat nadelen. Zo zijn ze vervuilend en leveren ze veel werk op. Denk maar aan het aanvullen van de houtvoorraad en het schoonmaken van de haard na gebruik. Gelukkig is er een goed alternatief: de elektrische open haard. Hiermee heb je wel de warmte en de gezellige uitstraling van een open haard, maar niet de rompslomp die erbij komt kijken.

Een oude open haard vervangen

Heb je al een open haard in huis maar gebruik je die nooit? Of wil je overstappen op een milieuvriendelijkere manier van gezellig verwarmen? Dan is het een goed idee om de ruimte te gebruiken om er een elektrische sfeerhaard in te plaatsen. Deze stoot geen verbrandingsgassen uit, dus de schoorsteen heb je niet meer nodig en ook de schoorsteenveger hoeft niet meer langs te komen. Wel heb je een stopcontact nodig, maar dat is dan ook alles. Zo kun je gemakkelijk alsnog genieten van een heerlijk haardvuur. Ook als je woning niet is voorzien van een open haard, kun je een elektrische open haard plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een model dat aan de muur gehangen wordt, of voor eentje die vrijstaat.

Een elektrische sfeerhaard als verwarming

Elektrische open haarden zien er niet alleen mooi uit met hun gezellige vlammenspel, ze kunnen ook de ruimte verwarmen. Als je ‘s avonds wilt ontspannen, wil je het misschien iets warmer hebben in huis dan overdag. Dan is een elektrische openhaard een goede manier om het net even iets warmer te stoken, zonder dat je gasverbruik meteen flink omhoog gaat. In een kleinere kamer, zoals een slaapkamer, is een elektrische haard alleen soms al voldoende om de ruimte genoeg te verwarmen.