Solido Wonen
Image default
Bedrijven

Vergelijk de gietvloer prijs van de meest gekozen gietvloeren

Wanneer je je aan het oriënteren bent op een nieuwe vloer, dan wil je naast de uitstraling ook een beeld krijgen van de prijs. Immers, de nieuwe vloer moet wel binnen je budget vallen. Dit artikel geeft je snel een indruk van de verschillende prijzen in vloeren en vergelijkt met name de gietvloer prijs van de verschillende type gietvloeren die er zijn. Er is namelijk niet één type gietvloer en ook niet één gietvloer prijs. Er zijn verschillende soorten gietvloeren en extra opties die je kunt kiezen bij de gietvloer kopen en laten leggen.

De gietvloer prijs van verschillende soorten gietvloeren

De gietvloer prijs van verschillende soorten gietvloeren varieert enorm. Er zit echter wel een verschil in opties voor particulier gebruik en voor zakelijk gebruik. Zo zal een epoxy gietvloer voor zakelijk gebruik de beste keus zijn, en een PU gietvloer voor gebruik in een woning. Voor zakelijk gebruik is de epoxy gietvloer de voordeligste keus met een richtprijs van ongeveer 50 euro per vierkante meter. Voor particulier gebruik is dit de PU gietvloer, met een gemiddelde prijs van 60 euro per vierkante meter. Naast deze twee opties zijn er nog meer type gietvloeren.

Gietvloer prijs luxe gietvloeren

Een epoxy gietvloer is ideaal voor bedrijven doordat de vloer mechanisch en chemisch goed belastbaar is. Echter vloerverwarming kan niet goed samen met dit type vloer. Daarvoor is de PU gietvloer beter geschikt. Er zijn echter meer keuzes in gietvloeren. Woonbeton is een prachtige luxe cementgebonden gietvloer en kost rond de 65 euro per vierkante meter. Beton ciré, ook ideaal voor de badkamer stucen, zit op 80 euro per vierkante meter.

Wat is van invloed op de gietvloer prijs?

Van invloed op de gietvloer prijs is de oppervlakte en de ondergrond. Wanneer de ondergrond een betere voorbereiding nodig heeft, bijvoorbeeld voor hechting, dan zal de vloer duurder worden. De vierkante meters zijn ook van invloed, hoe groter het oppervlak des te lager de prijs per vierkante meter. Naast de volledig nieuwe vloer, kan een epoxy of PU vloercoating in sommige gevallen voldoende zijn. De prijs voor de vloercoating van epoxy begint bijvoorbeeld al bij 25 euro per vierkante meter.

Prijzen gietvloeren ten opzichte van andere vloeren

De gietvloer prijs moet je, om een realistisch beeld te krijgen, afzetten tegen de vierkante meter prijs van andere vloeren inclusief het leggen. Omdat voor deze laatste niet standaard een tarief is, zou je ongeveer 60 euro per uur aan kunnen houden en dan de gemiddelde tijd van de vakman moeten berekenen. Wanneer je echter de prijs per vierkante meter voor aanschaf van het product bekijkt, zie je dat een gietvloer vaak sowieso de voordelige optie is. Bijvoorbeeld keramische vloertegels, zitten voor een mooie tegel snel op 35 tot 45 euro per vierkante meter. Voor een houten parket vloer kom je rond de 55 euro per vierkante meter uit. Voor PVC hangt het sterk van plak of klik PVC af, maar kom je rond de tegelprijs uit. Dit is exclusief leggen, dus deze kosten komen hier nog overheen. Reken tot slot ook de prijs per jaar uit. Een gietvloer of tegelvloer kan een leven lang meegaan, terwijl andere vloeren vaak sneller vervangen moeten worden. Stel een gietvloer gaat 20 jaar mee, dan kost de vloer bij een oppervlakte van 100m² je ongeveer 275 euro per jaar. Dit is uiteraard zeer goed betaalbaar voor een onderhoudsarme vloer.