Solido Wonen
Image default
Koken eten en drinken

De perfecte koffie

Het is erg lastig om dé perfecte espresso te maken. Zoals je deze op een terrasje in Italië krijgt vind je ze in Nederland bijna nergens. Toch is het mogelijk om met het espresso apparaat wat je thuis hebt een hele goede espresso te maken. Met onderstaande tips zal dit een eitje worden voor iedereen.

Stap 1: Allereerst is het heel belangrijk dat om de machine espresso/ Nespresso ontkalken. Dan is het apparaat helemaal schoon. Hierdoor kan eventueel vuil geen invloed hebben op de smaak van je koffie.

Stap 2: Het scheelt een hele hoop on ontkalkt water te gebruiken. De meeste mensen ervaren niet het verschil in smaken van water. Door het te ontkalken met een speciale filtreerkan zal het iets zachter smaken en dit zal de smaak van de koffie ten goede doen. Ook zorgt dit ervoor dat het koffie apparaat langer mee gaat, omdat er minder kalkophoping plaats vindt.

Stap 3: In eerste instantie zal je er niet aan denken, maar het is erg belangrijk dat het kopje waar de koffie in gaat van tevoren goed warm is. Hierdoor blijft de koffie zelf natuurlijk langer op temperatuur, maar dit bevordert de smaak. Ook zal het crème laagje hierdoor veel beter lukken.

Stap 4: Het is het beste als het kopje is gemaakt van porselein in plaats van aardewerk zodat de koffie langer warm blijft.

Stap 5: Ook is het belangrijk op het koffie apparaat zelf goed op te warmen. Door deze een halfuur van tevoren aan te zetten, zijn ook de boiler, leidingen en de filterdrager goed op temperatuur.

Stap 6: Als laatste is de kwaliteit van de koffiebonen heel belangrijk. Dit is een kwestie van zoeken naar uw favoriete smaak. Let bij het koffie kopen niet per se op de prijs, want dit is vaak niet bepalend en hier zitten maar kleine verschillen tussen.

http://www.koffiecupster.nl