Solido Wonen
Image default
Woningen

Een makelaar inschakelen voor jouw toekomstige woning

Als je nadenkt over het verhuizen dan komt al snel de vraag ter sprake of je een makelaar moet inschakelen of dat je het allemaal zelf gaat doen. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden om je huis te kopen en verkopen. Wanneer je een makelaar inschakelt dan krijg je bijna altijd een betere prijs. Dit komt omdat een makelaar over de juiste kennis beschikt en over alle prijzen in de regio kennis heeft. Schakel een makelaar in Deventer om jouw toekomstige woning te kopen.

 

Een goede makelaar heeft een objectieve en realistische blik

Een huis kopen is uiteraard een grote beslissing in je leven en vaak de meest kostbare. Je doet zoiets niet dagelijks en daardoor weet je vaak niet wat er allemaal geregeld moet worden. Makelaars daarentegen kopen en verkopen dagelijks woningen en kunnen jou helpen met ratio en emotie gescheiden te houden. Zo kun je heel veel geld besparen. Daarnaast bekijkt de makelaar de koop van jouw toekomstige woning met een objectieve blik en geeft hij advies op basis van zijn kennis en ervaring. Het kan je een hoop geld schelen als je een woning ziet waar je helemaal verliefd op bent geworden, maar waar wel nog veel aan moet gebeuren terwijl er een veel te hoge prijs wordt gevraagd.

 

Je bent als eerst op de hoogte van het woningaanbod

Bij veel makelaars is het mogelijk om een woningaanbod aan te vragen en je in te schrijven voor een nieuwsbrief. Zo ben je al eerste op de hoogte van nieuwe woningen en dat scheelt je heel wat uren zoeken zoals op Funda. Een makelaar kan ook woningen vinden die nog niet op Funda staan, maar wel in het aanbod van NVM Makelaars staan. Dat kan in de huidige woningmarkt gezien worden als een groot voordeel. 

 

De bezichtigingen hoef je niet zelf te regelen

Er zijn woningen die verkocht worden binnen één dag, maar het gebeurt vaak genoeg dat het langer duurt. Staat de woning langer te koop dan is het niet heel prettig om de woning steeds weer aan potentiële kopers te laten zien. De bezichtigingen worden geregeld door een makelaar en je hoeft niet aanwezig te zijn. De makelaar laat de woning aan de potentiële koper zien en de woning wordt heel netjes afgesloten na het bezoek.

 

Een goede makelaar is geweldig in het onderhandelen naar een juiste prijs

Een makelaar is een ervaren onderhandelaar. Met sterke argumenten en heldere blik kan hij de beste koopprijs vaststellen. Makelaars hebben daarnaast veel verstand van verbouwingen en ze schatten graag de kosten hiervan. Bevat een woning veel gebreken dan kan een makelaar de reparatiekosten inschatten. Zo kan een makelaar je behouden voor een woning met te veel gebreken

 

https://www.adfinis.nl/