Solido Wonen
Image default
Woning en Tuin

Eetkamerstoel roze voor een leuk effect

 

Het belangrijkste van een eetkamerstoel is, dat hij prettig zit en goed past bij de eetkamertafel. De stoelen moeten gemakkelijk onder de tafel schuiven en zorgen voor een actieve houding van de gasten aan de tafel. Op die manier kunnen ze moeiteloos deelnemen aan de tafelgesprekken en aan het diner. Eetkamerstoelen hebben echter nog een andere functie. Ze dragen bij aan de uitstraling van het interieur in de woonkamer. Door een gewaagde keus te maken voor een eetkamerstoel roze kun je je interieur een klassieke, maar toch ook zeer eigentijdse uitstraling geven. Roze is immers in de afgelopen jaren een trendy kleur geworden.

Welke tint roze?

Wie ervoor kiest om in zijn interieur accenten met roze toe te voegen moet wel opletten voor welke tint roze er wordt gekozen. De hele lichte roze kleur, die doet denken aan suikerzoete meisjeskamers, doet een beetje kitch aan. Maar als er wordt gekozen voor een klassieke wat donkerder roze kleur, oud roze genoemd, sluit je interieur helemaal aan bij de voorbeelden in de diverse modebladen. Belangrijk is, dat je bij het gebruik van roze niet overdrijft. Houd het bij een aantal accenten, en laat de rest van het interieur wat meer bescheiden. Een andere mogelijkheid is, dat je naast het warme roze nog twee wat koelere accentkleuren gebruikt.

Klassiek effect versterken

Bij een eetkamerstoel roze kan het klassieke effect van de roze kleur worden versterkt door daar de juiste bekleding bij te kiezen. Velvet is dan een hele goede keus. Velvet is hetzelfde als fluweel. Dat wordt gemaakt door stof op basis van katoen of zijde te weven. Tijdens het weven ontstaan er kleine lusjes, die worden doorgesneden. Het effect dat daarmee wordt bereikt is dat de stof heel zacht wordt. Doordat de haren super dun zijn ontstaat er een lichte glans, die heel sterk verandert als de richting van de haren een andere kant op worden gewreven. Velvet is een uitstekend bekledingsmateriaal om roze te verven. Het effect is dat je eetkamerstoel dan een klassieke oude uitstraling krijgt.

Model stoel

Welk model je kiest als eetkamerstoel roze doet er niet zoveel toe als het gaat om het visuele effect. Bij een kuipstoel is dat even groot als bij een eetkamerstoel met armleuningen. Als je het interieur wilt voorzien van opvallende accenten kun je dus eerst kiezen voor een comfortabel model stoel, vervolgens voor een kleur en als laatste een geschikte bekleding. Wie besluit om de eetkamerstoelen online te kopen heeft keus uit een groot aantal leveranciers. Door middel van filters kun je voorkeuren aangeven wat betreft type stoel en prijsklasse. Tip: NADUVI