Solido Wonen
Image default
Gezondheid

Geniet ook in de winter van je tuin met een hottub

Een hottub, of spa, maakt je tuin ineens een stuk aantrekkelijker in de winter. In het koude seizoen zijn we meestal niet zo enthousiast om in de tuin te gaan zitten en van de gezonde buitenlucht te genieten. Dit doen we natuurlijk veel liever in de zomer, als de temperaturen aangenaam en de avonden lang zijn. Toch, het is eigenlijk zonde als je de tuin maar laat voor wat het is als de temperaturen gaan dalen. Uiteindelijk heb je een tuin om ervan te genieten. Ga ook in de winter lekker warm en comfortabel genieten van je tuin door er een mooie spa in te plaatsen! Er is eigenlijk altijd wel een hottub beschikbaar die perfect bij je past.

Welke hottub past bij jou?

Een hottub is zeker niet standaard. Er zijn aardig wat verschillende soorten te koop. Zo kun je een houten spa kopen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een model van kunststof. Er zijn zelfs opblaasbare spa’s die je makkelijk kunt verplaatsen en compact op kunt bergen als je deze een tijdje niet wilt gebruiken. Dan zijn er ook nog verschillende vormen hottubs, van vierkant tot rond, en de grootte varieert natuurlijk ook. Je kunt een hottub kopen die boven de grond blijft staan, maar ook een model dat wordt ingegraven. Elke variant biedt eigen voor- en nadelen. Het is goed om eens nader kennis te maken met de diverse opties en zo te ontdekken welke spa het best bij jou past.

Let vooral goed op het materiaal van de hottub

Je hebt meer dan voldoende te kiezen als je een hottub in de tuin wilt plaatsen. Het is vooral belangrijk om goed te kijken naar je eigen wensen en voorkeuren, zeker ook wat het materiaal van de spa betreft. Zo is een houten hottub sfeervoller, maar wel een stuk minder onderhoudsvriendelijk dan een kunststof spa. Wil je de sfeer van een houten hottub, maar het onderhoudsgemak van een kunststof exemplaar, dan kun je ook nog kiezen voor een bijzondere combinatie. Dan zijn er bijvoorbeeld kunststof spa’s die rondom een houten afwerking aan de buitenzijde hebben. Uiteindelijk kun je altijd een spa kopen die aan al je wensen en eisen voldoet.

De hottub verstandig gebruiken in de winter

Als de temperaturen buiten dalen, dan is het heerlijk om in het hete water van je eigen hottub te stappen. Even ontspannen, tot jezelf komen of genieten van een gezellige avond in je spa met een leuk gezelschap. Door de hoge watertemperatuur kun je de spa ook in de winter prima in gebruik houden. Wel is het belangrijk om niet te lang in het hete water te blijven zitten als de buitentemperatuur echt laag is. Het verschil tussen de omgevingstemperatuur en de watertemperatuur kan zeer groot zijn en dat kan ongemak opleveren. Geniet in de winter dus zeker van je spa, maar doe het wel verstandig. Vergeet ook niet om een paar antislip sloffen of slippers naast de hottub te zetten, want in de winter glijd je makkelijker uit als je uit de hottub stapt.