Solido Wonen
Image default
Gezondheid

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor het huis

Eigenlijk staan te weinig mensen erbij stil dat schoonmaakmiddelen ontzettend slecht zijn voor de gezondheid. Nu maken de meeste mensen niet vaker dan één of twee keer per week schoon. Maar denk eens aan schoonmakers die dag in dag uit bezig zijn met poetsen en daardoor de slechte chemische lucht van de middelen inademen. Dat is helemaal niet gezond. Ook de schoonmaakmiddelen voor thuis bevatten deze chemische stoffen. 

 

Wil je beter zijn voor je gezondheid en ook voor het milieu? Maak dan voortaan schoon met milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. 

Wanneer is schoonmaakmiddel milieuvriendelijk?

We snappen dat het misschien tegenstrijdig klinkt want welk schoonmaakmiddel is nu milieuvriendelijk? De stoffen die in deze middelen zitten, zitten er niets voor niets. Ze moeten nou eenmaal hardnekkig vuil kunnen oplossen en vet zien te verwijderen. Of denk toch eens aan al het kalk dat in de badkamer zit. Dat wil niet zomaar met een normaal sopje en water weggaan. Hoe sterker en hoe beter het schoonmaakmiddel werkt, hoe slechter de producten zijn die erin zitten. Want tja daarom werken de producten erg goed. 

 

Nu is de vraag hoe kan je een schoonmaakmiddel zonder chemische stoffen produceren en die dan toch alle vlekken uit de bank haalt of het aanrecht schoon krijgt? Dat kan alleen door jarenlang te testen met natuurlijk producten. Blinky heeft dat gedaan en heeft op die manier een hele lijn aan milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen geproduceerd. 

Gebruik van ECO tabs

Blinky heeft bij het ontwikkelen van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gedacht aan duurzaamheid van A tot Z. Niet alleen de stoffen in het schoonmaakmiddel moeten goed zijn voor het milieu en de gezondheid maar ook de verpakking. En zo is een ECO Tab ontstaan. Een Eco Tab is een blokje dat je in een spuitfles met lauw water kan zetten. Het blokje lost vervolgens op en verandert in schoonmaakmiddel. Omdat het blokje zelf oplost in water, heb je enkel één sprayflacon nodig in plaats van om de paar maanden een nieuwe kopen. Daarnaast is de verpakking van dit product van karton en dit is zeer duurzaam. 

Andere producten?

Bij Blinky zijn er ECO Tabs geproduceerd voor diverse schoonmaakklussen. Wil je de badkamer en al het sanitair schoonmaken dan is daar een speciale tab voor. Ook om de keuken te ontvetten is er één. Wil je liever een ECO Tab die geschikt is voor het hele huis dan ben je bij Blinky ook op het juiste adres. 

 

Naast de ECO Tabs heeft Blinky ook een sprayflacon in het assortiment. Mocht je zelf nog geen geschikte sprayflacon hebben dan kan je dat op de website kopen. Voor elke kleur ECO Tab is er een speciale fles verkrijgbaar. Herken het soort ECO Tab aan de kleur van de fles. 

https://blinky.nu/nl/eco-tabs/